Konsten att flirta som en gudinna

Pia Lerigon
"Bara för att jag inte fick kontakt med någon av killarna igår betyder inte det ..." "Jo, Em", säger Tessie med mjuk röst och lägger huvudet på sned. "Du är urdålig på att flirta." Emely Svensson Falk är Stockholms mest ofrivilliga singel. Hon vägrar acceptera att Matte tagit ut skilsmässa. Bästa vännerna Tessie och Kråkan bestämmer sig för att hjälpa Emely att komma över sitt ex. De laddar ned Tinder på hennes telefon. Om hon inte gör som de säger publicerar de en hysteriskt rolig, men högst komprometterande, film om henne på Youtube. Emely har inget annat val än att ge sig ut i dejtingträsket. Problemet är att hon är sämst i världen på att flirta. Vännerna ger henne stränga order om att läsa boken Alla får ligga och göra exakt som där står. Men är det någon som missförstår råden i denna utomordentliga dejtingmanual är det förstås Emely.
Underhållande och träffsäker!
Alltså vilken framsida! Den gör mig glad och sprallig och jag vill bara kasta mig över boken och börja läsa direkt.

Konsten att flirta som en gudinna är en lättsam bladvändare som får mig på gott humör. Emely är ofrivilligt singel och blir tvingad ut i dejtingdjungeln. I sina försök att flirta råkar hon ut för en hel del dråpliga situationer och jag kommer på mig själv med att sitta och fnissa åt eländet.

Pia Lerigon har ett rakt och okom plisserat sätt att skriva. Det är mycket dialoger och inte så mycket tankar från karaktärerna, jag tror att det är en bidragande orsak till att det är bra driv i storyn. Jag lyssnade även lite på den som ljudbok. Men tyvärr föll den mig inte alls i smaken där. Det är författaren själv som läser, många tycker jättebra om den, men jag fick bara känslan av två småfnissiga 10-åringar som leker med Barbie. Men boken är absolut läsvärd.