Josefin Jonsson

Användarprofil
I kroppen min: Resan mot livets slut och alltings början är en välskriven och genuin skildring av den cancerdrabbade journalisten och trummisen Kristian Gidlunds liv. Historien börjar från och med dagen han får beskedet om sitt sjukdomsfall och fortsätter under hela sjukdomsförloppet. I berättelsen blottas flera av författarens inre tankar och känslor i form av allt från långa dagboksutdrag till korta sonetter och fraser.

Boken utmynnar i en riktig känslostorm mellan det goda och det onda som livet innebär och låter läsaren få kastas mellan glädje och sorg för alla med- och motgångar författaren står inför. Med sitt vackra språk och formuleringar når skribenten läsaren på djupet, samtidigt som en ny värld visualiseras av kala sjukhusväggar, förflutna minnen och ouppnåeliga önskemål. Men trots sitt öde finns en tacksamhet och givmildhet gentemot det goda livet tillfört.

En berörande läsning som inte får missas.

Drunkna inte i dina känslor

Bok av Doris Dahlin och Maggan Hägglund
Ungefär 15-25% av befolkningen beräknas vara HSP eller Highly Sensitive Personality. Denna skörhet finns hos både människor och djur och hjälper oss att i tidigt skede kunna utse en kommande fara. Därför är varje flock beroende av högkänsliga medlemmar.

I drunkna inte i dina känslor: en överlevnadsbok för sensitivt begåvade får vi läsa mer om hur man som högkänslig människa lär sig förstå sig på sina känslor, men också hur man handlar efter dem. Samtidigt lär boken läsaren att man inte är ensam om sin superkraft och hur man kan dra fördelar av sin känslighet.
Allting börjar den där sommarkvällen då Caitlin är på väg hem efter att pappa bett henne följa med till fastlandet för att hämta hennes bror. Precis när de passerat banken får de syn på en mystisk siluett längs vägen som tycks stanna både tid och rum. Innan bilen hinner svepa förbi vänder siluetten, som är en ung kille, sig om och ser rakt in i ögonen på henne. I samma stund har de åkt förbi och den mystiska pojken är försvunnen, precis som om han aldrig existerat.

Om jag inte hade sett honom är en vacker och välskriven berättelse om hur ett isolerat samhälle kan uppvisa trångsynthet och förlöjligande av det främmande. En historia som belyser allt från utanförskap och kärlek till mod och vänskap. En perfekt tonårsbok för en riktig läslus som tycker om spänning och romantik!

Sjukdomen

Bok av Jonas Gardell
Stockholm har blivit förpestat med den nya bögsjukdomen aids. Det är allt media tycks tala om. Flera artiklar publiceras om den omtalade bögpesten, radion berättar om hur den obotliga sjukdomen tar över kroppen och förintar den helt tills allt som återstår är skinn och ben. Det råder rädsla i landet, inte minst bland vännerna.

Torka aldrig tårar utan handskar 2. Sjukdomen är den andra boken ur författarens egen självbiografi som leder läsaren till både skratt och tårar. Det är en mörk historia om hur en kärleksfull vänskap går isär när sjukdomen aids beslutar sig för att ta de goda vännernas liv ifrån dem.

Kärleken

Bok av Jonas Gardell
Torka aldrig tårar utan handskar 1. kärleken: är den första boken ur Jonas Gardell hjärtskärande trilogi som utspelar sig under 80-talets Stockholm. Historien är en verklighetsbaserad berättelse som handlar om författaren och flera av hans närstående vänner från en svunnen tid.

I boken återberättas minnen från en mörk tid där ett gäng vänner tillsammans kämpar för sina rättigheter att få vara de människor de önskar få vara, trots den svåra tiden att komma ut som homosexuell i ett samhälle vars rädsla är större än kärleken. Framförallt när en ny främmande sjukdom, aids, tenderar att kretsa sinsemellan och förgör de älskade vännerna i turordning. En efter en.
The Perks Of Being A Wallflower är en hjärtskärande historia med starka karaktärer och vackert språk som sätter sig på djupet. I boken får man lära känna Charlie, en ung kille med ett mörkt förflutet, som ständigt tycks kastas mellan att vilja leva sitt liv och springa ifrån det. För att överleva första året på high school börjar han skriva brev till en hemlig mottagare, men det är inte förrän han möter Patrick och Sam som livet förändras på riktigt.

I hans brev får läsaren följa med på en spännande resa fullt av tonårsdrama, droger, sex och musik. Men också lära känna den unika huvudkaraktären som delar med sig av flera personliga tankar, känslor och händelser från både då- och nutiden.

Det är en genialisk bok som måste bockas av på checklistan för alla riktiga bokfantaster!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.