Märta Berglund

Användarprofil

Gökboet

Film från 1975 regisserad av Miloš Forman
En otrolig film med en oerhört finslipad handling och genomtänkta karaktärer. Så fort filmen börjar blir man tagen av hur välgjord och hur intensiv den är.

Lady Audley's Secret

Bok av Mary Elizabeth Braddon
En väldigt intressant bok som var väldigt unik för sin tid med sin tempofyllda handling och de väldigt lättsamma karaktärerna och händelserna i boken. Även om själva mysteriet är väldigt lätt att lösa väldigt tidigt i boken är boken ändå en markering i tiden.

Alice i Underlandet

Bok av Lewis Carroll
Det finns så mycket med den här boken som är fantastiskt. Sättet som barn får möjlighet att upptäcka språk på ett helt nytt sätt, eller att använda sina fantasier är otroligt välgjort och har stor inverkan på inlärningen för barn genom alla tider.
Det är ju (som vi alla vet) en fantastisk bok och en fantastisk serie. Den är så fantastiskt välplanerad att det förvånar mig om och om igen.

Frankenstein

Bok av Mary Shelley
Detta är en på många nivåer fantastisk bok. Den har sådant djup att det krävs en väldigt ingående analys för att upptäcka och analysera alla lager. Att Shelley dessutom var 17 år gammal när hon skrev den är en bedrift i sig.
Detta är en av de bästa böcker jag någonsin läst. Den skriker av brittisk humor och levererar surrealism i sådana mängder att du slukas totalt.
Denna bok påminner på flera sätt om Daniel Keyes "Flowers for Algernon". Kanske bör det sägas att denna bok är en barnvänlig version av Keyes klassiker; den är lättläst och den går absolut att ta sig igenom på en enda sittning.

Det är en fantastiskt charmig historia, och sättet den berättas på är i sig unikt och bidrar mycket till charmfaktorn som boken besitter.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.