Linda

Recensioner

Tant Gredelins Vintage
Bok av Anna-Lena Stålnacke

Betyg 4
Tant Gredelins Vintage är en berättelse om vänskap och om att våga börja om på nytt. Det är en härlig, rolig och tänkvärd feelgoodroman. Jag kommer enkelt in i handlingen och jag lever mig in i den målande miljön. Jag gillar att umgås med Vivi och hennes vänner. Det kändes som det gick lite för snabbt att läsa ut boken så det är tur att det kommer en fortsättning.

Jag kan varmt rekommendera Tant Gredelins vintage.

Två hjärtans karameller
Bok av Sofia Fritzson

Betyg 4
Det är en romance/feelgood bok. Det är en lättläst, mysig och romantisk julroman som utspelar sig i småstadsmiljö. Jag kommer snabbt in i handlingen och de målande beskrivningarna gör att jag lever mig in i boken. Det är en varm berättelse om kärlek mellan två människor.

I hemlighet begravd
Bok av Viveca Sten

Betyg 4
I hemlighet begravd är den tionde boken i serien Morden i Sandhamn, men den första jag läser. Det kommer inte bli den sista. Jag tycker verkligen om Viveca Stens sätt att skriva. Boken är välskriven och beskrivande. Jag kunde leva mig in i berättelsen och tyckte om att det finns en nu- och en dåtid.

Som alltid när det är en serie ska man helst läsa dem i ordning för största behållning. Just den här boken relaterar till saker som hände i den föregående boken i serien, I fel sällskap, så det känns extra viktigt.

Jag rekommenderar boken och Viveca Sten som författare.

En halv man
Bok av Lena Bivner

Betyg 4
Det här är Åsas egna berättelse om
om att vara den andra kvinnan. Berättelsen innehåller kärlek, lögner och svek.

Jag tycker Åsa är modig som delar med sig av sina upplevelser. Boken intressant och har ett bra flyt.
Samtidigt som det gör ont att läsa om hur Anders ständigt ljuger för henne så blir jag lite arg för att hon inte bara avslutar relationen. Men det är lätt för mig att säga, inte jag som är i hennes situation.

Åsa är självklart inte ensam om att falla för en gift man. Kanske kan den här boken hjälpa någon i en liknande situation.

Vargen
Bok av Katarina Wennstam

Betyg 5
Boken är spännande, oförutsägbar och otäck. Den är välskriven och har ett bra driv. Jag har svårt att lägga den ifrån mig. Jag blir berörd av handlingen i boken. Kanske lite extra då jag gör kopplingar till fallet Lotta som skedde i Bromma 2016.

En sak jag gillar med Katarinas böcker är att det finns mycket verklighet i böckerna. De tar upp viktiga och aktuella händelser. Den här boken har fokus på mäns våld mot kvinnor och om ett samhälle där rättvisan gör skillnad på män och kvinnor.

Att höra att vårt rättsystem anser att det är förmildrande omständigheter vid mord om personen känt sig kränkt, gör mig förbannad 😡

Har du inte läst den, gör det!

Blodsband
Bok av Edvard Fenvik

Betyg 4
Blodsband är författarens debutroman och den första delen i serien om Stockholmspoliserna Oscar Bodfors och Sasha Blagojevic.

Det är en spännande polisroman. Den är lättläst och skriven på ett sätt som gör historien trovärdig och levande. Jag gillar att kapitlerna är korta, det skapar tempo i läsningen.

Nattsångaren
Bok av Johanna Mo

Betyg 5
Jag kommer in i historien direkt och varken kan eller vill sluta läsa. Jag tycker mycket om sättet boken är skriven på. Den är välskriven, spännande, oförutsägbar och berörande. Hela historien känns väldigt verklig.

Som en öppen bok
Bok av Sara Molin

Betyg 4
Detta är författarens debutbok. En debut som jag gillar väldigt mycket. Boken är lättläst, har ett bra språk och känns trovärdig. Den är skriven med humor som blandas med allvar och eftertanke.

Kan varmt rekommendera denna underhållande och mysiga feelgood bok!

Vid skogens slut
Bok av Åström & Sandlund

Betyg 5
Jag fastnar direkt och kunde inte sluta läsa. Historien är välskriven och spännande roman. Beskrivningarna av det sektliknande livet och vad barnen utsätts för griper tag i mig. Jag gillar tempot i boken.

Detta är författarnas debutroman och del 1.

Führerns barnmorska
Bok av Mandy Robotham

Betyg 5
Berättelsen utspelar sig under senare delen av andra världskriget. Berättelsen är välskriven, stark och den väcker många känslor hos mig. Jag blir fängslad och har svårt att lägga boken ifrån mig.

Att Mandy Robotham är barnmorska tycker jag märks i boken. Berättelsen är trovärdig och förlossningarna är detaljerade. Führerns barnmorska är hennes debutroman och jag hoppas på många fler böcker från författaren.

Jag kan varmt rekommendera den här boken. Det är en av de bästa böckerna jag har läst hitintills i år.