Linda

Användarprofil

Klassföräldrarna

Bok av Sara H. Olsson
Det är en härlig och underhållande feelgood. Det är en lättläst bok med ett lättsamt språk och rolig historia som gör att jag sitter och ler medan jag läser.” Jag till och med skrattar högt några gånger (vilket är ovanligt för mig). Även om det är en rolig historia finns det även ett allvar. Boken tar upp förväntningarna på föräldraskapet, spelberoende och pengars betydelse.

Om du vill läsa en bok som ger dig ett gott skratt kan jag varmt rekommendera denna.

Snöängeln

Bok av Anki Edvinsson
Detta är första boken i en ny serie om Umeåpoliserna Charlotte von Klint och Per Berg.

Det är en spännande och välskriven kriminalroman. Jag kommer snabbt in i boken. Den är lättläst med ett bra språk och tempo. Jag gillar karaktärerna och de viktiga ämnena som tas upp parallellt med utredningen.

Att färdas i motvind

Bok av Mats Haraldsson
Detta är författarens debutroman. Det är en historisk roman som är inspirerad av verkliga personers levnadsöden. Den utspelar sig i slutet av 1800-talet och fram till 1920-talet.

Det är en fin och välskriven historia om livet förr. Handlingen är berörande och miljöbeskrivningarna målande. Jag fastnar fort för historien och vill inte lägga ifrån mig boken. Jag gillar även faktarutorna som finns i boken.

Om du gillar att läsa historiska romaner och vill veta mer om Sveriges historia kan jag verkligen rekommendera denna fina historia. Jag kan även rekommendera den om du inte brukar läsa historiska böcker men vill läsa en riktigt bra bok.

Julen enligt Julia

Bok av Kristin Emilsson
Jag tycker väldigt mycket om den här boken. Jag fastnar direkt för historien och den ger mig julkänslan som jag söker i en bok med jultema. Utifrån Kristinas miljöbeskrivningar måla jag upp en bild framför mig om hur huset och miljöer runtomkring ser ut. Att historien utspelar dig i ett snötäckt Visby förstärker min julkänsla. Det är en mysig julroman som bjuder på både humor och djup. Den handlar om att våga följa sitt hjärta och att hitta både sig själv och kärleken där man minst anar det.

Jag gillar att kapitlerna är uppdelade utifrån datum, med start den 15e december.

Jag kan varmt rekommendera denna mysiga julbok!

Höstmorden

Bok av Samuel Karlsson
Detta är den tredje fristående delen i Mörköserien om polisinspektör Jessica Jackson.

Boken är välskriven, spännande och oförutsägbar. Miljöbeskrivningarna är målande och historian har ett bra driv framåt. Precis så som en bra kriminalroman ska vara enligt mig.

Jag tycker om den här serien. Detta är min favorit av de tre som hittills har givits ut. Hoppas på att det kommer fler då jag gärna läser mer om Jessica och Mörkö.

Jamåhonleva

Bok av Anders Roslund
Detta är del nio i serien om kriminalkommissarien Evert Grens. Jag har läst hela serien och tycker väldigt mycket om den.

Jamåhonleva är en spännande thriller om hämnd och förräderi. Jag kommet snabbt in i boken. Den är välskriven, berörande och oförutsägbar.

Jag kan verkligen rekommendera denna serie. Läs helst hela serien från början, eller åtminstone från bok nummer sex, (Tre sekunder), där Piet Hoffmann kommer med i handlingen.

Boken var nominerad till Årets bok 2020. En välförtjänt nominering.

Tant Gredelins Vintage

Bok av Anna-Lena Stålnacke
Tant Gredelins Vintage är en berättelse om vänskap och om att våga börja om på nytt. Det är en härlig, rolig och tänkvärd feelgoodroman. Jag kommer enkelt in i handlingen och jag lever mig in i den målande miljön. Jag gillar att umgås med Vivi och hennes vänner. Det kändes som det gick lite för snabbt att läsa ut boken så det är tur att det kommer en fortsättning.

Jag kan varmt rekommendera Tant Gredelins vintage.
Det är en romance/feelgood bok. Det är en lättläst, mysig och romantisk julroman som utspelar sig i småstadsmiljö. Jag kommer snabbt in i handlingen och de målande beskrivningarna gör att jag lever mig in i boken. Det är en varm berättelse om kärlek mellan två människor.

I hemlighet begravd

Bok av Viveca Sten
I hemlighet begravd är den tionde boken i serien Morden i Sandhamn, men den första jag läser. Det kommer inte bli den sista. Jag tycker verkligen om Viveca Stens sätt att skriva. Boken är välskriven och beskrivande. Jag kunde leva mig in i berättelsen och tyckte om att det finns en nu- och en dåtid.

Som alltid när det är en serie ska man helst läsa dem i ordning för största behållning. Just den här boken relaterar till saker som hände i den föregående boken i serien, I fel sällskap, så det känns extra viktigt.

Jag rekommenderar boken och Viveca Sten som författare.

En halv man

Bok av Lena Bivner
Det här är Åsas egna berättelse om
om att vara den andra kvinnan. Berättelsen innehåller kärlek, lögner och svek.

Jag tycker Åsa är modig som delar med sig av sina upplevelser. Boken intressant och har ett bra flyt.
Samtidigt som det gör ont att läsa om hur Anders ständigt ljuger för henne så blir jag lite arg för att hon inte bara avslutar relationen. Men det är lätt för mig att säga, inte jag som är i hennes situation.

Åsa är självklart inte ensam om att falla för en gift man. Kanske kan den här boken hjälpa någon i en liknande situation.
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.