Recensioner av an odr

Lantisar av

Betyg 5
Svensk film när den är som bäst. Berörande berättelse, vackert foto och otroligt bra skådespelare. Ellen Helinder och Peter Sjöquist är fantastiska tillsammans på vita duken och de gör en gripande insats som två människor som famlar efter att skapa kontakt med varandra. Svårt att hålla tårarna tillbaka, man skrattar och gråter om vartannat. De som skapat filmen har lyckats få fram både djup och lättsamhet. Stor igenkänning om man bott utanför stan. Rekommenderas varmt. Är det en film ni ska se, så är det denna.

Fragment (som om vi aldrig fanns) av Peter Sjöquist

Betyg 5
Fragment (som om vi aldrig fanns) är för ovanlighetens skull en roman, om hur utsatt och sårbar en man kan vara i en destruktiv relation, skriven av en man!
En måhända fiktiv livsresa som lika gärna kan vara verkliga livet. Den är välskriven och lättläst med färgstarka skildringar av både miljöer och karaktärer. Författaren beskriver med inlevelse de sidor hos män som nästan aldrig får visas upp.
Det är svårt att lägga ifrån sig boken, lika svårt som det är för den lille Johannes i boken att lämna en miserabel relation senare i vuxenlivet. Man vill så gärna att allt ska gå bra till slut för Johannes, men gör det verkligen det?

Läs denna viktiga bok, ofta rann tårarna. Det är en bok som onekligen väcker många tankar om livet. Det är sällan man får ta del av en mans berättelse där tillvaron inte alltid varit så enkelt för och som till slut står på ruinens brant, ekonomiskt utblottad och det enda som finns kvar är en dålig självkänsla. En oerhört gripande roman. Hoppas många med mig läser denna bok som verkligen berör på djupet.