Leila Djupsjö

Användarprofil

Hennes excellens Agda Rössel

Bok av Elin Jäderström
1958 utnämndes Agda Rössel som världens första kvinna till FN-ambassadör. I boken får man följa hennes kamp om kvinnors rättigheter. Man får följa Agdads framsteg som ambassadör utomlands och det tyckte de manliga politikerna var ytterst passande för då kunde hon inte påverka kvinnors liv på hemmaplan. Man får även följa hennes privatliv som tog mycket stryk av hennes strävan som kvinnlig diplomat. Visst har det hänt en hel del förbättringar för kvinnors arbetsvillkor och jämställdhet men fortfarande har kvinnor en uppförsbacke i dessa frågor. Om man är intresserad av Sveriges historia om kvinnors villkor är boken mycket läsvärd.
En självbiografisk roman om hur destruktiv kärlekens kraft kan vara. Man säger att kärleken är blind och den bekräftelsen får man i denna bok. Mina känslor var ömsom medlidande ömsom frustrerad och pendlade mellan förståelse och icke förståelse. Rekommenderar varmt att läsa för att få insyn och förståelse varför man stannar kvar hos en plågoande.

Mannen som hyrde en familj

Bok av Susanne Brijker
En varm berättelse om hur personer tillhörande olika sociala klasser kan växa ihop och lära sig av varandra. Boken belyser också att bara för att man är gammal betyder inte att man är helt bakom flötet
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.