Ett mord annonseras

A Murder Is Announced
Bok av Agatha Christie
"Härmed tillkännages att ett mord kommer att äga rum på Little Paddocks fredagen den 29 oktober klockan 6.30 e.m." Annonsen i den lilla lokaltidningen väcker förvåning och förskräckelse hos många i staden. Det måste väl ändå vara en lek eller ett skämt? Besegrade av sin nyfikenhet avlägger miss Blacklocks grannar och vänner visit på Little Paddocks på fredagskvällen. Precis klockan halv sju slocknar ljuset och tre skott går av och Miss Marple är en av gästerna. Deckardrottningen Agatha Christie är tillbaka. Exklusivt som e-bok i ny design.
Ett mord annonseras ut i den lokala tidningen och tillställningen kommer att utspela sig hemma hos miss Blacklock. De besökare som dyker upp för att få vara med om detta, vad de tror är ett rollspel, upptäcker snart att det är blodigt allvar. Vem är mannen med pistolen, och varför försöker han ta miss Blacklocks liv?

Orkar man med en mordhistoria i sakta mak så är denna att rekommendera, blir man uttråkad av för lite action får man välja en annan bok. Själv uppskattar jag att bryta av med det här lite mer sävliga. Miss Marple visar sig lite då och då, och givetvis är det denna gamla dam som pusslar ihop denna mordgåta, en mordgåta som stundtals blir riktigt komisk tack vare den hysteriska utländska hemhjälpen Mitzi.
En klurig mordhistoria där polisen får hjälp av ingen mindre än miss Marple. Slutet var både oväntat och överraskande, samtidigt kändes det som att jag borde kunnat ha listat ut det om jag bara varit lite mer skärpt. Så perfekt upplägg på intrigen helt enkelt. Jag gillar den känslan man får när bitarna faller på plats, hur nära man var, men samtidigt så långt borta 😂😂 Och där finns det ingen som deckardrottningen Agatha Christie! 😍😍😍