Spirit junkie : resan mot inre frid

Bok av Gabrielle Bernstein
En ung tjej i New York, i vild fart genom livet och med en stadig kurs mot stupet. Gabrielle Bernsteins liv präglades tidigt av droger och självdestruktivitet, men en inre röst och ett möte med författaren och inspiratören Marianne Williamson ledde till en viktig vändpunkt. Spirit Junkie beskriver en personlig resa från kaos till harmoni, inspirerad av Mirakelkursen, en andlig självhjälpskurs som handlar om att förlåta och gå bortom rädslan där man kan genomskåda den del av livet som är illusion.  Boken ger kraftfulla verktyg för att se den "lilla, galna tanke" som hindrar oss från att öppna upp för mirakler i vardagen. Genom en stark och personlig berättelse, praktiska övningar och meditationer vägleds läsaren i konsten att öppna sinnet. Varje gång vi står inför ett val har vi möjligheten att låta kärleken vägleda vårt beslut så att vi kan omfamna all den glädje, kreativitet och fridfullhet som livet erbjuder. "Den här boken är berättelsen om Gabrielles personliga resa, men den är även en handbok för oss alla. Hennes uppriktighet, villighet och verkliga ödmjukhet inför det som Mirakelkursen lär ut ger henne den kraft som en verklig lärare har". - Marianne Williamson "Spirit Junkie är inte en ny i mängden av intetsägande självhjälpsböcker. Den är modern, sund, djärv och opolerad - precis som Gabrielle Bernstein själv". - Kris Carr Om författaren: Gabrielle Bernstein växte upp i New York där hon först utbildade sig till skådespelerska. Idag är hon en New York Times-bästsäljande författare, entreprenör, coach, föredragshållare och yoga- och meditationslärare. Hon har även grundat HerFuture.com, ett socialt nätverk för kvinnor samt har sin egen talkshow på Hay House Radio. Gabrielle har hyllats av Oprah Winfrey och kallats "den nya tidens guru" av New York Times. "Jag gick vilse i en värld som jag själv hade projicerat, för att sedan vända mig inåt och ta till mig glädjen som den enda sanna upplevelsen." - Gabrielle Bernstein
Jag har läst ”Spirit Junkie” av Gabby/Gabrielle Bernstein, utgiven av Egia Förlag.

Tidigare har jag endast lyssnat på en ljudbok av Bernstein, Judgment Detox, som fick mig att tänka till, även så gjorde denna bok. Hon är ju mycket populär och uppskattad inom andlighet och personlig utveckling.

Den här versionen var en svensk översättning och jag hade nog egentligen föredragit att läsa den på engelska. En del av Bernsteins uttryck är svåra att översätta. Boken innehåller översatta meditationer och böner och de blir säkert annorlunda än på originalspråk.

”Spirit Junkie” handlar om Bernsteins tolkning av Mirakelkursen, ursprungligen utvecklad av Marianne Williamson, som dessutom har skrivit förordet i den här boken. Jag har personligen inte läst något av Williamsons verk än. Har du? Jag har försökt lyssna en gång men jag var inte mottaglig då så jag bytte för att återuppta den vid ett senare tillfälle. Efter att ha läst ”Spirit Junkie” har ändå min nyfikenhet väckts kring innehållet.

Vad har jag tagit till mig då?
- att man kan bli ”hög” på andlighet , därav termen ”Spirit Junkie”
- vill jag ha rätt eller vill jag vara lycklig? Det påminner mig lite om Natthikos tankar med att jag kan ha fel och att - man ska öppna upp sig för andra alternativ
- jag måste ha innan jag kan ge
- att inse att jag har allt jag behöver
- mitt eget sinnestillstånd är reflekterat i omvärlden eller rättare sagt min perception av omvärlden
- att lära ut är att lära sig. Så sant tänker jag som lärare.
- det är rädsla vs kärlek och mirakel är övergången till kärlek
- att ställa mig själv frågorna: Hur kan jag se det här med kärlek? Hur har jag projicerat min rädsla på andra? Hur har jag dömt?
- synkronicitet är vägledning runtomkring mig
- förlåtelse för att släppa den andre fri samtidigt som jag befriar mig själv
- få bättre kontakt med min inre lärare/röst
- att inte egot ska idolisera vissa individer, behandla alla lika
- jag är inte upprörd av de skäl jag tror

Jag skulle gärna vilja läsa och lyssna mer på Bernsteins böcker. Vilka rekommenderar ni särskilt?

Vilka är era favoritförfattare inom personlig utveckling för övrigt?