Indigos stjärna

Indigo's Star
Bok av Hilary McKay
Uppföljaren till Saffys ängel. Indigo har varit sjuk och inte gått i skolan på ett tag. Men nu är han frisk och det är dags för honom att gå till skolan igen. Han ser inte fram emot det. Indigo blir mobbad, och det är endast lillasystern Rose som vet hur Indigo har det i skolan.
Indigos stjärna är den andra boken i serien om de färgstarka syskonen Casson. Indigo har varit sjuk i körtelfeber och har varit hemma från skolan länge. Nu när han frisk är det dags för honom att gå tillbaka till skolan – något som han bävar mycket för. I skolan blir Indigo mobbad, och det är bara lillasystern Rose som vet hur Indigo har det i skolan.

Storasystern Caddy har flyttat hemifrån och börjat på universitetet och Rose saknar sin pappa jättemycket och funderar över vad hon ska göra för att få hem honom igen. Saffy tillbringar största delen av sin tid tillsammans med bästa vännen Sarah.

Indigos stjärna är en rolig bok med inslag av allvar. Syskonen Casson är alla väldigt speciella karaktärer som fastnar hos en.