Psykopaten

Intensity
Bok av Dean R. Koontz
"Den här boken har hjärtinfarkt-tempo. Du kan helt enkelt inte lägga den ifrån dig. En thriller till 100 procent!" Edgler Foreman Vess hela varelse präglas av intensitet. När en tanke dyker upp i hans psykopatiska hjärna måste den förverkligas omedelbart på minuten. Som till exempel när han fick för sig att de båda servicemännen på bensinmacken skulle göra sig bra som lik. Ett par minuter senare var de ihjälskjutna. Hemma i källaren har han Ariel. Hon är 16 år och vacker som en porlinsdocka. En dag ska hon bli hans. För henne visar han polaroidbilder av sina offer, när han varit på utflykt med sin husbil. Chyna Shephard är den enda som vet om att Ariel finns och är i livet och att hon sitter inspärrad i Vess källare. Med livet som insats följer hon efter Vess efter hans bestialiska slakt av familjen Tempelton. Det blir ett dygn av outsäglig fasa och skräck. Dean Koontz är skräckens mästare. I Psykopaten har han skapat en mördarkaraktär som bokstavligt talat får nackhåren att resa sig.
Krypande spänning som stiger för varje sida och slutar i skräck. Mästerligt skriven och mycket underhållande bok. Boken har några år på nacken men känns inte gammal utan håller mer än väl och vill du ge bort en bok till någon som har massor av böcker är detta lite okända guldkorn en perfekt gåva.
Detta är en av mina absoluta favoriter!
Som vanligt med Dean Koontz så är det både sjukt spännande och otroligt läskig, men denna är inte lika övernaturlig som dom brukar vara. Här är det en fruktansvärd seriemördare som står i fokus, och spänningen börjar verkligen från första sidorna. Har läst den säkert 5 gånger och min puls höjs lika mycket varje gång