Närmare än du tror

Closer Than You Know
Bok av Brad Parks
Katastrofen är alltid närmare än du tror. Det var en läxa Melanie Barrick lärde sig den hårda vägen när hon växte upp i fosterhem. Men som vuxen med en kärleksfull make, ett fast arbete och en vacker liten pojke vid namn Alex trodde hon att hon hade lämnat det svåra bakom sig. Allt ändras en tisdagskväll när hon kommer till dagmamman för att hämta Alex och upptäcker att han har blivit omhändertagen av socialtjänsten. Ingen vill förklara varför. Det är en skrämmande upplevelse för alla föräldrar, men det blir extra svårt för Melanie, som känner till hur det som alla kallt kallar systemet fungerar. Mardrömmen växer när hon kommer hem och upptäcker att hennes hus har blivit genomsökt av polisen. De har hittat tillräckligt med kokain för att Melanie ska få många år i fängelse. Bevisen mot henne är överväldigande. Om inte Melanie kan bevisa sin oskuld kommer hon att förlora Alex för alltid. Under tiden har den biträdande federala åklagaren Amy Kaye som har blivit tilldelad Melanies fall sina egna problem. Hon har tagit på sig ett kallt fall som ingen vill att hon följer upp: en serievåldtäktsman som har undvikit upptäckt genom att bära mask och viska sina befallningar. Genom åren har han våldfört sig på dussintals kvinnor. Inklusive Melanie. Och nu kan hennes angripare vara nyckeln till hennes räddning eller fall. En Kirkus Årets bok 2018 Parks har gett oss en gripande historia, mästerligt tecknad. Oprah.com Stark handling, minnesvärda karaktärer, och situationer som träffar läsarna rakt i hjärtat gör Närmare än du tror till fängslande läsning. Linwood Barclay Ytterligare en vinnande berättelse om familjedramatik av den Shamus- och Nero Award-vinnande författaren Parks, som vet hur han ska få läsare att känslomässigt sympatisera med sina karaktärer medan spänningen byggs upp från första sidan. Library Journal Med en lika fint uppbyggd handling som i Parks debut Inte ett ord har den här nya romanen ett Grisham-liknande scenario en advokat som slår från underläge och en nertryckt klient som kämpar mot oddsen. Sunday Times Brad Parks är den enda författare som tilldelats alla de tre utmärkelserna Shamus, Nero och Lefty, tre av kriminallitteraturens främsta priser. Han har tidigare varit journalist vid Washington Post och vid Star Ledger i Newark, New Jersey. Brad Parks debuterade som kriminalförfattare 2009 och har hittills utgivit åtta romaner. Han och hans familj är bosatta i Virginia.
8 utgåvor
Välj utgåva
Closer Than You KnowEngelska - Pocket
ISBN: 9780571334407
Closer Than You KnowEngelska - Pocket
ISBN: 9781101985632
Closer Than You KnowEngelska - Pocket
ISBN: 9780571334391
Closer Than You Know : A NovelEngelska - E-bok
ISBN: 9781101985649
Närmare än du trorSvenska - Pocket
ISBN: 9789188827906
Closer Than You KnowEngelska - E-bok
ISBN: 9780571334414
Närmare än du trorSvenska - E-bok
ISBN: 9788742801888
Närmare än du trorSvenska - Okänt
ISBN: 9788742801895
❥ Recension

Vilken bladvändare! Det här är den första boken jag läser av Brad Parks. Han har skrivit ett helt gäng böcker och två finns hittills på svenska. Hoppas på fler inom en snar framtid för denna var riktigt bra.

Själva storyn här är ju en jävla mardröm för en förälder. Det är med skräckblandad förtjusning jag läser för det är svårt att inte tänka på mitt eget barn. Parks har ett otroligt bra driv och språk och karaktärerna är välbyggda och intressanta. Boken är nervkittlande från allra första sidan och som läsare blir man lurad både hit och dit. Misstankar poppar upp till som tätt och det är en underbar bergodalbana genom psykets mörka vrår. Vad är det som egentligen händer och hur ska det sluta!?

Med ett riktigt bra slut knyts säcken ihop och jag kan jobba på att växa ut mina naglar igen! Om ni är sugna på en thriller i snabbt tempo till höstmyset kan jag verkligen rekommendera denna!

Boken får 📍📍📍📍 av 5.
Stackars Melanie! Hon blir av med sonen, maken, jobbet och dessutom har hon blivit åtalad för kokaininnehav. Hon har vuxit upp i fosterhem och har våldtagits...
Amy är åklagare och intresserad av att lösa fallet med den serievåldäktsmannen som härjar.
Det blir en historia som känns väldigt krystad till slut, nästan konspiratorisk stämning över det hela. Att läsa en bok där de bestämmer sig för en skurk, känns simpelt.