Älskar inte

Love me not
Bok av M. J. Arlidge
En kvinnokropp hittas vid sidan av en väg tidigt på morgonen. Vid första anblicken tycks det hela vara en tragisk olycka, men snart står det klart för kriminalkommissarie Helen Grace, som är den första att anlända till platsen, att det handlar om ett kallblodigt mord - kvinnan har blivit brutalt skjuten. Frågan är bara varför någon skulle vilja döda en högt älskad fru och mamma? På andra sidan staden tvingas ett apoteksbiträde under pistolhot att stänga sin butik för att sedan som enda offer skjutas medan kunderna i butiken lämnas oskadda. Vem får leva? Vem måste dö? Vem står på tur? Tiden är på väg att rinna ut. Om Helen Grace inte kan lösa fallet kommer mer blod att spillas. Och ett enda misstag kan leda till att det blir hennes eget... Älskar inte är en halsbrytande thriller som utspelar sig under loppet av 24 timmar. Det här är den vassaste och mest adrenalinfyllda Helen Grace-boken hittills. M. J. ARLIDGE bor i England och har i många år arbetat med tv-produktioner, bland annat som författare till BBC-serien Tyst vittne. Älskar inte är sjunde boken i serien om kriminalkommissarie Helen Grace. Serien har sålts till ett tjugotal länder och legat på topplistor världen över. "Boken blir en verklig bladvändare [tack vare] det snabba förloppet. Trots detta finns det plats för både miljö- och personskildringar och mänskliga tragedier." Ölandsbladet "Extra nerv då hela historien utspelas under 24 timmar. [...]Roy Grace ska bli tv-serie, det borde Helen också bli." Upsala Nya Tidning
Ett bra tag har sambon haft en bok liggande oläst som jag har velat kasta mig över. M.J. Arlidge skriver en läskig och spännande serie om polisen Helen Grace. Äntligen läste sambon den i våras så att jag kunde sno åt mig Älskar inte. Detta är den sjunde delen i serien. Ytterligare två böcker är utgivna i Storbritannien.

Boken inleds med ett brutalt mord på en kvinna, en kvinna som dör i Helen Graces armar. Nästa offer är en apotekare. Samtidigt skonas andra personer som befinner sig på samma ställe. Vad är mördarens plan? Varför får just dessa personer sätta livet till? Älskar, älskar inte? Helen Grace börjar en mördarjakt för att förhindra att fler liv spills. Helen ligger hack i häl, men hela tiden efter.

Ett dygn skildras i den här boken. Just tiden och de korta kapitlen ger boken ett rasande tempo. Men som alltid i den här serien är det spännande redan från start. Det är en både obehaglig och sorglig historia som läsaren får sig till livs. För även en mördare har varit barn och just denna mördare har inte bara blivit lämnad utan liksom aldrig blivit vald.

Blodigt och otäckt är det, fullt av känslor och ändå känslokallt hos vissa. Jag vill bara läsa fler Helen Grace-böcker och väntar redan på nästa.

Mitt omdöme blir det högsta.