Sagan om häxkarlen, #5

Damen i sjön

Lady of the Lake
Bok av Andrzej Sapkowski
I den femte delen i den bästsäljande serien The Witcher, som inspirerade den Netflix-producerade succéserien och flertalet TV-spel finner vi Ciri fångad i en avlägsen värld, åtskild från Geralt och hennes öde. Efter att ha vandrat genom en portal i Svalornas Torn, och därmed nära undflytt döden, finner häxflickan Ciri sig i en helt annan värld... En värld tillhörande alver. Hon är fångad utan väg ut. Tid verkar inte existera och det finns inga uppenbara gränser eller portaler där hon kan återvända till sin egen värld. Men Ciri är ett barn av profetia, och hon kommer inte låta sig bli besegrad. Hon vet att hon måste fly för att förenas med Geralt och hans grupp av allierade, men även försöka övervinna sin värsta mardröm. Leo Bonhart, mannen som jagade, skadade och torterade Ciri, är fortfarande henne hack i häl. Och världen står fortfarande i rasande krig.
Det här är den sista delen av de 5 böcker som utgör serien om The Witcher. Böckerna är inte fristående, så man måste läsa de fem böckerna som utgör huvudhistorien i ordning. Det finns även 3 andra böcker som utspelar sig i samma värld, och jag rekommenderar att man läser dessa allra först, vilket jag har gjort.
Så nu har jag läst 8 böcker totalt med dessa karaktärer i denna värld, och jag måste säga att Lady of the Lake är en fantastisk och värdig avslutning av serien. Man får följa alla de karaktärer man lärt känna genom berättelsen i sina egna spännande äventyr, och det är sorgligt, spännande, mystiskt och hoppfullt hela vägen genom boken.
Utan att avslöja för mycket så tycker jag verkligen att slutet var bra också! Man blir så rädd att bli besviken på slutet när man investerat så många sidor sammanlagt, så nu kan jag pusta ut och vara nöjd. Absolut en riktigt bra serie fantasy-böcker för alla som gillar genren!