Secrets of the Sommeliers

Bok av Rajat Parr
Secrets Of The Sommeliers av Jordan MacKay och Rajat Parr guidar läsaren till att tänka och dricka som en sommelier. Parr är en mastersommelier och en av världens främsta vinkännare. I denna bok beskriver han och journalisten MacKay hur en sommelier tänker när han väljer, förvarar, serverar och dricker vin.
Secrets Of The Sommeliers: How to Think and Drink Like the World's Top Wine Professionals av Jordan MacKay och Rajat Parr är ett måste för en blivande sommelier. Alla som är intresserade av vin bör ha denna bok i sin hylla. MacKay är journalist och skriver tillsammans med mastersommeliern Parr en intressant bok om hur en sommelier jobbar, tänker och studerar. Parr är en av världens bästa sommelier och han har arbetat på och med några av de främsta restaurangerna i USA.

Boken skiljer sig från många andra vinböcker. Istället för att enbart innehålla en massa fakta utgörs denna bok av personliga texter. Här finns tips om hur du ska tänka när du köper, förvarar och dricker vin. Det finns även ett intressant avsnitt om vin tillsammans med mat. Enligt mig är detta en av de bästa vinböckerna som skrivits. Den är mycket informativ och välskriven.