En man med litet ansikte

Beige Man
Bok av Helene Tursten
De två poliserna utanför gatuköket tror knappt sina ögon. Rakt mot dem kommer den nyss efterlysta BMW:n i rasande fart. De tar upp jakten och blir vittne till hur bilen mejar ner en fotgängare. Polisen sätter in alla resurser och får upp ett spår som leder till en mörk gammal jordkällare och ett makabert fynd. Jakten på en ung flickas mördare för kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor in i en värld av iskallt människoförakt. Man handlar med kroppar, och ett liv saknar helt värde. Verksamheten bedrivs där polisen minst anar det och har förgreningar i hela Europa. Hemma försöker Irene få vardagslivet att fungera. Tvillingdöttrarna Jenny och Katarina är redo att ta steget ut i vuxenvärlden. Irenes mamma har vacklande hälsa och är ständigt ett dåligt samvete. Att Irenes man Krister är deltidssjukskriven från sitt kökschefsjobb blir nästan en lättnad för henne - men vad händer när inte han orkar dra hela lasset längre? Samtidigt ägnar Irene dagarna åt att bekämpa grov internationell kriminalitet - och nu verkar det som om en av traffi ckingvärldens mest hänsynslösa hallickar befinner sig i Göteborg.
Otroligt spännande bok deckare som har bra tempo och tar upp trafficking. Irene Huss är hjälten i sin sjunde bok och den här är den mest spännande av dem alla. Jag lyssnade på den som ljudbok i bilen och längtade efter att få åka till och från jobbet för boken var så himla bra.
Den här boken är väldigt spännande, och tar upp ett tungt ämne, köp av unga tjejers kroppar.
Den är hemsk och ibland får jag en stor klump i halsen. Genom hela historien får man följa med när bevisen hittas, och de tar lite tid innan jag förstår vem som är mördaren, för det är inte så enkelt som man första kan tro.
Välskriven bok som är spännande för första till sista sidan.