¡Taco loco!

Bok av Jonas Cramby
"¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden" av Jonas Cramby är en kokbok om tacos och mexikansk gatumat. Boken bjuder på många inspirerande och goda recept där tacos utgör huvudrätten. Här finns även recept på sötsaker, smårätter och drycker från det smakrika och varierande mexikanska köket. Boken innehåller även information och många matlagningstips.
6 utgåvor
Välj utgåva
¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grundenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127158610
Taco Loco : Mexican street food from scratchEngelska - Inbunden
ISBN: 9781910904312
Taco Loco : Mexican street food from scratchEngelska - E-bok
ISBN: 9781911216100
¡Taco Loco! : mexikansk gatumat från grundenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789127141834
¡Taco loco! : mexikansk gatumat från grundenSvenska - E-bok
ISBN: 9789127158634
¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grundenSvenska - E-bok
ISBN: 9789127158627
"¡Taco loco! : Mexikansk gatumat från grunden" av Jonas Cramby är en kombination av reseguide och kokbok. Här får man följa med och upptäcka gatumaten i Mexiko. Författaren inspireras och dokumenterar Mercados i Mexiko City, små byar på den mexikanska landsorten och mycket mer. Om du trodde att mexikansk mat var Santa Maria-tacos på fredagar, bör du tänka om. Denna bok får dig att inse att det mexikanska köket är otroligt varierat, smakrikt och gott. Framför allt så finns det mängder av olika sorters tacos och den här boken ger mängder med recept på denna älskade rätt.

Jag älskar Jonas Crambys kokböcker och jag har de flesta av hans böcker. Jag tycker att han bemästrar att balansera underhållning, recept och fakta. Hans böcker är så inspirerande och får en att vilja resa till världens alla hörn samt laga exotisk mat. Jag gillar att recepten alltid är ganska enkla att tillaga och att det alltid följs av rolig eller intressant information. ¡Taco loco! är inget undantag. Här lyckas författaren hitta mexikanska recept som jag aldrig tidigare hört talas om. Förutom mängder av tacorecept finns det även recept på sötsaker, drycker och smårätter. Han bjuder på många tekniktips och hemligheter som tar matlagningen till nästa nivå.

Detta är en av mina favoritböcker från Cramby eftersom den verkligen känns som ett långt resereportage till Mexiko. Denna bok passar perfekt som kokbok, men jag skulle även säga att den passar som present till personer som gillar att resa och laga mat.