Hospitalet

The hospital
Bok av Barbara O'Hare
Bara tolv år gammal skrevs Barbara O"Hare in på mentalsjukhuset Aston Hall år 1971. Men istället för räddningen undan hennes svåra hemsituation var det början på ett nytt helvete. Barbara utsattes för ofattbara fysiska och mentala övergrepp och ofrivilliga medicinska experiment. Sjukhusets föreståndare och chefsläkare dr Kenneth Milner utnyttjade Barbara och många andra barn sexuellt och utsatte dem för regelrätt tortyr som kom att påverka dem resten av deras liv. Barbara O"Hare berättar här modigt om det öde hon delar med otaliga andra patienter på Aston Hall och hur hon som vuxen hittade en väg ut ur traumat. Detta är den sanna historien om ett ofattbart övergrepp bakom stängda dörrar inom en institution som skulle hjälpa och skydda barn i behov av vård.
En sann historia.

1971, när Barbara är 12 år, skrivs hon in på mentalsjukhuset Aston Hall. Här ska hon få det bättre än de svåra hemförhållande hon har, men istället utsätts hon för fruktansvärda experiment. Något som kommer påverka henne resten av livet.

Flera gånger försöker hon berätta för sin pappa om tortyren, drogerna och de sexuella övergreppen, men han anklagar henne istället för att ljuga.

Mentalsjukhuset Aston Hall öppnade 1930 i syfte att behandla barn och ungdomar med beteendeproblem. Idag har byggnaden rivits.

Bakom dessa stängda dörrar skedde så fruktansvärda övergrepp på barn. Många av dessa barn mår fortfarande väldigt dåligt som vuxna.

Författaren som nu är 60 år, har som vuxen fått kämpa för att bearbeta det hon varit med om som barn. Hon har hittat många andra som berättar om sin tid där. De försöker nu få upprättelse.

Detta är en otroligt gripande historia. Det är ofattbart att detta har kunnat hända under så lång tid. På en institution där barnen skulle få hjälp.
Så många barn som utsattes för detta. Man blir så arg och ledsen. De fick leva i ett helvete, ett helvete de aldrig kommer glömma.
En bok om Barbara, som vid 12 års ålder hamnar på mentalsjukhus. Det skulle bli hennes räddning från svår hemsituaton men blev i stället ett helvete med övergrepp och medicinska experiment. läsvärd mörk och tragisk.