4 timmars arbetsvecka : konsten att leva mer & jobba mindre

The 4-Hour Workweek
Bok av Timothy Ferriss
Överväldigad och sliten? Trött på långa dagar och lite sömn? Timothy Ferriss bästsäljare som tillbringat mer än fyra år på New York Times bästsäljarlista kan hjälpa dig att hitta nya arbetsvanor. I denna bok berättar Ferriss om de tekniker och metoder som fick honom att minska sina arbetstimmar och öka sin lön.
The 4-Hour Work Week är en självhjälpsbok skriven av den amerikanska författaren, utbildaren och entreprenören Timothy Ferriss. Boken har tillbringat mer än fyra år på New York Times bästsäljarlista över böcker, den har översatts till mer än 30 språk och har sålt cirka 2 miljoner exemplar världen över.

Boken handlar om vad Ferriss hänvisar till som ”livsstilsdesign” och förkastar den traditionella ”uppskjutna” livsplan där människor arbetar hårt dag in och dag ut, för att ta enstaka semestrar här och där för att koppla av. I boken berättar han hur han gick från att arbeta 80 timmar i veckan till att jobba 4 timmar i veckan med exakt samma lön. Ferriss går djupare in på hur entreprenörer kan outsourca sitt arbete, hur man kan minska sitt arbete med 50 % genom att använda en viss metod och mycket mer.

Ferriss utvecklade de idéer som presenteras i boken medan han arbetade 14 timmars arbetsdagar på sitt hälsoföretag. Frustrerad av de långa dagarna och bristen på ledig tid tog Ferriss tre veckor ledigt för att ge sig av till Europa. Under denna tid så reste han genom Europa och fortsatte sedan vidare till Asien och senare till Sydamerika. Under denna resa så utvecklade han en metod för att kunna sköta sitt arbete på det absolut effektivaste sättet möjligt.

Personligen hade jag svårt att helt förstå konceptet i denna bok. Författaren anser att med hans tekniker så kan vem som helst minimera sina arbetstider och öka sin inkomst. Teknikerna är svåra att tillämpa på vissa arbeten och livssituationer, vilket gör läsningen vid vissa tillfällen en aning frustrerande. Intressant bok men som lovar lite mer än vad den ger.