Mördande hetta

Blue Smoke
Bok av Nora Roberts
Nervkittlande spänning, passion och romantik, här kretsande kring en ung, modig kvinna i en mycket manlig värld Reena Hale var bara elva år då familjens italienska restaurang en augustinatt brann ner till grunden. Det visade sig vara ett pyromandåd och förövaren greps så småningom. När Reena betraktade brandmännens kamp formades hennes framtid. Hon bestämde sig för att lära sig mer om elden för att förstå och behärska dess våldsamma kraft. Men hon var inte den enda som den natten fascinerades av katastrofen. Någon blev besatt av eld som ett verktyg att kontrollera, att hämnas. Flera år senare arbetar Reena som brandutredare och hon är mycket skicklig. Men hon har otur i kärlek. Hennes första pojkvän på college dog av sängrökning i sitt studentrum ? det kom polisen fram till trots att Reena aldrig sett honom med en cigarett. En annan pojkvän omkom i en bilbrand. Nu har hon äntligen träffat en man att älska, en man som accepterar hennes farliga jobb, oregelbundna arbetstider och brandröken i hennes hår och kläder. Då börjar det komma obehagliga, hotfulla telefonsamtal. Reena försöker desperat att spåra ursprunget ? och hon går rätt in i det värsta inferno hon någonsin mött. "Nora Roberts är för närvarande en av de absolut bästa underhållningsförfattarna.? - The Washington Post Book World * Över hundrafemtio romaner översatta till tjugofem språk * Det finns 280 miljoner exemplar av hennes böcker i tryck * Varannan sekund säljs en Nora Roberts-bok enbart i USA Huvudbok i Bonniers Bokklubb nr 2
Spännande bok som man inte kan sluta på första taget.
En flicka upptäcker att det brinner på familjens resturang och hon får en kick av det och vill lära sig allt om elden och utbildar sig till polis.
Hennes familj som är rätt stor har en resturang som är italienskt som dom fick bygga upp igen efter elden.
Flickan som blir stor fick tillslut ett och flera hot av en speciell kille som hon inte kan sätta på kartan, vem kan det som startar alla bränder omkring just henne?