Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr

Bok av Ingelin Angerborn
Boken om den egensinniga och otursdrabbade Tilda ingår i en serie böcker som alla börjar med frasen "Om jag bara inte råkat...". I den här boken förvandlas Tilda till Anton och råkar ut för både solsting och näsblod. Bara för att hon råkat klippa taxfrisyr. Men var det verkligen så att hon bara råkade?
I Angerborn boksvit, som alla börjar med frasen "Om jag bara inte råkat..." får vi träffa Tilda som är en minst sagt otursförföljd flicka. I boken med ovanstående titel hade Tilda till exempel inte förvandlats till Anton om hon inte råkat klippa taxfrisyr. Då hade hon förmodligen inte heller råkar ut vare sig för solsting eller en tvillingsyster.

Ingelin Angerborn har skrivit flera kritikerrosade och prisbelönade böcker i serien om Tilda, som dock inte behöver läsas i någon bestämd ordning då de är fristående från varandra. Men har man läst en vill man gärna läsa fler, för det här är riktigt roliga och underfundiga böcker som även har ett visst inslag av allvar i sig. Böcker är av värde både för barn och vuxna, och passar för såväl nybörjaren som för högläsning, hemma eller i skolan.

Blir du nyfiken på att läsa mer om Tilda och hennes eskapader? Här kommer titlarna på de övriga fyra böckerna i serien:

- "Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund"
- "Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut"
- "Om jag bara inte råkat säga sanningen"
- "Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin"