Handbok för superhjältar, #2

Handbok för superhjältar 2 - Röda masken

Handbok för superhjältar,
Bok av Elias Våhlund
Om man drömmer om något tillräckligt länge kommer det en dag att bli verklighet. Lisa har klarat av sitt första superhjälteuppdrag, men det känns som om hon bara drömt det. För i hennes vardag är allt som vanligt: hon vantrivs i skolan och killgänget är värre än någonsin. De ger sig på de svagaste och mobbar alla, inklusive Lisa. Varje ledig stund läser Lisa i boken hon hittade på biblioteket, Handbok för superhjältar. Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer.
En bok som är väldigt bra för det finns en hel del som handlar om rätt och fel som man kan diskutera med barnen undertiden man läser.
Jag gillar den här boken! Den är viktig, eftersom den handlar om mobbning. Jag gillar formatet som serieroman. Det gör att många orkar och vill läsa tror jag. Många barn vill ju inte läsa tunga böcker med massor av text. Då tror jag att denna bok kan passa eftersom det är lite text och mycket bilder. Jag tycker om att hon slår tillbaka mot mobbarna. Den är spännande och jag vill läsa nästa sida hela tiden. Helt plötsligt var boken slut och jag har inte nästa bok! Jag gillar att det tas upp i boken att inte göra något, är lika illa som att mobba.
Jag tycker att denna bok passar alla i skolåldern. Både mobbare, mobbade och ingetdera.