Handbok för superhjältar, #5

Handbok för superhjältar 5 - Försvunna

Bok av Elias Våhlund
"Bara de riktigt starka vågar visa sig svaga" Det har gått en dryg månad sedan Rosenhills stora skurk, Wolfgang, hamnade bakom lås och bom. Fast det betyder inte att Lisa och Max, stadens egna superhjältar, kan ta ledigt. Fortfarande finns det några få skurkar som tror att de kan överlista superhjältarna. Men så en dag händer något som till och med Lisa och Max har svårt att lösa: Det börjar försvinna barn på nätterna. Ett efter ett försvinner spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa, och Lisa själv vet inte längre vem hon kan lita på? Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och sedan dess har serien tagit Sverige med storm. Detta är del 5 där äventyret fortsätter. Äventyren om Lisa skildrar en liten tjej som tar saken i egna händer. Handbok för superhjältar är fartfyllda, spännande och färgstarka äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska!
3 utgåvor
Välj utgåva
Handbok för superhjältarSvenska - Inbunden
ISBN: 9789129716153
Handbok för superhjältar. FörsvunnaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789129716177
Handbok för superhjältarSvenska - E-bok
ISBN: 9789129716160
Vi har läst de fyra första delarna i succé-serien Handbok för superhjältar innan, det är en serie som tilltalar både mig och sonen väldigt mycket. Lyckan blev stor när vi upptäckte att det skulle bli fler delar i serien om Lisa. Fortsättningen Försvunna är precis lika bra som delarna innan. Dock är den aningens läskigare då flera barn försvinner spårlöst på nätterna. Det är riktigt spännande läsning som avslutas med en cliffhanger, vilket gör att det känns som det är evigheter kvar tills i januari när nästa del kommer. Liksom tidigare delar är det starka ämnen som rättvisa, utanförskap och ensamhet i fokus. Men också fin kamratskap och gemenskap. Sonen är som besatt av den här boken och läser den både i skolan och hemma, han har läst den så många gånger att han kan texten utantill vid det här laget. Sonen är annars inne i en period där han är lite motvillig till att läsa, men det gäller inte den här boken! Det är en bok som passar väldigt bra till att locka fram lässuget hos barn med. Men den passar precis lika bra att högläsa eller för nybörjarläsaren att läsa själv. Denna färgsprakande och fängslande bok rekommenderas varmt till barn från ca 6 år och uppåt!
Detta är en spännande bok om barn som försvinner och nya sätt att se på vänskap. Lisa blir bl.a. ifrågasatt av sina vänner.