Handbok för superhjältar, #4

Handbok för superhjältar 4 - Vargen kommer

Handbok för superhjältar,
Bok av Elias Våhlund
"En superhjälte får aldrig avslöja sin riktiga identitet" Stadens farligaste skurk, Wolfgang, har kidnappat borgmästaren och vill ha Röda masken i utbyte. Han har länge velat fånga Lisa, och nu verkar han ha kommit på precis hur han ska göra. Lisa vet inte vad hon ska ta sig till ska hon rädda sig själv eller överlämna sig för att rädda borgmästaren? Men hjälp dyker upp från oväntat håll. Frågan är bara om Lisa kan lita på sina nya vänner. Fartfyllt, spännande och läckert om en liten tjej som tar saken i egna händer. Ett slags modern Pippi Långstrump med superkrafter som skildras med fantastiska illustrationer. Ett äventyr som man slukar, med en hjältinna som man bara måste älska! "Boken är fullkomligt lysande. Den passar alla barn och även de som inte är så sugna på att läsa blir lockade. Förutom de grymt tecknade bilderna så är storyn fantastisk och inspirerar barn att tro på sin egen förmåga. Vi bevakar redan del 2! Boken borde vara obligatorisk i alla skolbibliotek." Läsarrecension
”Stadens farligaste skurk, Wolfgang, har kidnappat borgmästaren och vill ha Röda masken i utbyte. Han har länge velat fånga Lisa, och nu verkar han ha kommit på precis hur han ska göra. Lisa vet inte vad hon ska ta sig till ska hon rädda sig själv eller överlämna sig för att rädda borgmästaren? Men hjälp dyker upp från oväntat håll. Frågan är bara om Lisa kan lita på sina nya vänner.”

Tankar kring boken från flicka 9 år:
”Jag tycker att boken är väldigt spännande, speciellt när skurken Wolfgang är med. Jag känner igen mig i boken då jag liksom Lisa nyligen har bytt skola och lärt känna nya kompisar. Det är också bra att författarna skriver om mobbning i boken. Det här är en av mina favoritböcker och jag ger den 5/5 i betyg!”

Vi rekommenderar ”Handbok för Superhjältar del 4: Vargen kommer” till barn i åldern 8-10 år då den stundtals kan vara ganska så läskig.