Vinterns söta

Bok av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman
Systrarna Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman har gjort en ny bok med söta recept i den här uppföljaren till Två systrars söta. Fokus ligger på vintern och särskilt på julen. En del av boken vigs åt julgodis och praliner, men här finns också många söta kakor och goda desserter som cheesecake och annorlunda fruktsallader.
Uppföljaren till Två systrars söta är lite tunnare och har vintertema. Många recept drar, av naturliga skäl, åt det juligare hållet och det är mer fokus på godis (praliner, kolor, fudge) än i Två systrars söta som känns mer som en ren kakbok. Jag har provat flera recept i boken, men den är inte lika använd här hemma som sin föregångare. Kanske för att jag redan har så många andra favoriter till jul och att man trots allt inte kan äta hur många godsaker som helst. Men här finns en del goda favoriter, som sådant som är smaksatt med saffran och alla recept med choklad. Till alla hjärtans dag finns också recept på hur man gör geléhallonhjärtan.

Boken har fina fotografier och bra och tydliga instruktioner. Det behövs inga konstiga specialsaker för att göra recepten, utan bara man har det grundläggande kan man göra det mesta. Pepparkakscheesecaken tycker jag är särskilt god och ibland har jag gjort med polkagris också. Här finns också recept på bakade presenter som passar bra runt jul.