Det är min tur nu

Liebhaberne
Bok av Anne B. Ragde
Torunn har tagit över den nedgångna släktgården Neshov utanför Trondheim. Samtidigt som hon fortsätter arbetet med att rusta upp gården blir hon allt mer involverad i farbordern Margidos begravningsbyrå, och de två kommer att stå allt närmare varandra. I Köpenhamn har hennes andra farbror, Erlend, tagit tjänstledigt från jobbet för att på heltid ägna sig åt att inreda den nya villan i Klampenborg där han, partnern Krumme och de tre barnen flyttat in. Erlend får göra det som han älskar allra mest och livet skulle vara fantastiskt om det inte vore för den nya diet Krumme tvingats till efter sin hjärtinfarkt. På ålderdomshemmet sitter den gamle Tormod Neshov och plågas av de minnen som sköljer över honom, minnen som kastar ett nytt ljus över relationerna i släktens historia och runt gården Neshov. Det är min tur nu är den femte boken i succéserien som inleddes med Berlinerpopplarna. En bred, gripande, allvarlig och underhållande familjekrönika om de krafter som sliter oss isär och de band som binder oss samman.
7 utgåvor
Välj utgåva
LiebhaberneNorska - Okänt
ISBN: 9788249519057
Det är min tur nuSvenska - E-bok
ISBN: 9789137151960
LiebhaberneNorska - Pocket
ISBN: 9788249519361
Det är min tur nuSvenska - Inbunden
ISBN: 9789137151953
LiebhaberneNorska - Inbunden
ISBN: 9788249518951
LiebhaberneNorska - Okänt
ISBN: 9788242173508
Det är min tur nuSvenska - Inbunden
ISBN: 9789143014778
Den femte delen i Anne B. Ragdes Neshov-serie är den sorgliga, sorgliga Det är min tur nu.

Torunn har tagit över gården Neshov efter faderns död. Hon renoverar gården och ger rummen egna färger. Men samtidigt arbetar hon på farbrodern Margidos begravningsbyrå. På hemmet sitter Tormod och där vill han förbli. Torunn besöker honom ofta tillsammans med hunden Anna. Den gamle sitter och minns och läsaren får veta lite mer om hur allting blev som det blev. Farbrodern Erlend bor i Köpenhamn tillsammans med sin man Krumme och det tre barnen. Även de håller på att renovera sitt hus. Torunn och Erlend har däremot inte längre nån kontakt eftersom de blev oense om några silor. Men innan boken är slut ska de ses igen.

Det här är en helt underbar släktserie. Författaren skriver inte så omfångsrika böcker men de innehåller ändå så mycket. Det är gott att läsa om familjer som förenas och återförenas, där ingen blir ensam och där alltid nån bryr sig och tycker om. Jag tycker om Anne B. Ragdes sätt att skriva och jag tycker om hennes berättelser. Dessa är realistiska och hon är en god tecknare av personporträtt.

Mitt omdöme blir det högsta.