Alla tre har fruktstund

Bok av Maria Nilsson Thore
Välkommen till förskolan Ärtan! Kompisarna Valle, Ester och Idde är tre viljestarka och självständiga två och ett halvtåringar. Nu är det dags för fruktstund, och då är det mycket att tänka på: Är banan bättre än äpple? Måste man sitta still när man äter? Med sina fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig. På förskolan Ärtan är det dags för fruktstund. Valle, Ester och Idde måste sitta still och äta. Men alla tre vill ha äpple, eller kanske banan? Och Valle vill ha frukten i bitar men det vill inte Idde. Och var är Ester någonstans? Det blir såklart bra mellan Valle, Ester och Idde till slut, men det är inte alltid så lätt att komma överens när man är tre. "Alla tre"-böckerna är en serie enkla bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i.
Mysig liten bok att läsa vid nattningen. Lagom lång för det lilla barnet och en handling att relatera till.
Denna gång har Idde, Ester och Valle fruktstund på Förskolan Ärtan. Frukten delas lika av fröken men är det egentligen så lika när man vill ha hela frukter? Ännu en gång får de tre vännerna komma på en lösning så alla blir nöjda.
Vardagsdramatik med stor igenkänning för barn. Fruktstund och delandet av frukt sker ju varje dag på förskolor landet runt. Och de tre vännerna klurar ut sin lösning och ar roligt på vägen dit!
Vi ar läst denna många gånger hemma och den är lika rolig nu som förut.