Alla tre inne på förskolan Ärtan

Bok av Maria Nilsson Thore
"Alla tre"-bok i stort format! Kompisarna Ester, Idde och Valle visar sina favoritrum inne på förskolan Ärtan. Titta, hitta och peka bland kuddar, leksaker och pyssel. Vilka saker känner du igen från din förskola? Bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore bjuder som vanligt på härligt mysiga bilder med massor av detaljer att upptäcka. I hallen visar Valle var man tar av sig skorna och hänger upp sina kläder. I lekrummet har Ester byggt ett stort slott av kuddar och i ateljén är Idde i full gång med kul pyssel. När det är dags för lunch hjälps alla åt inne i köket. Alla tre visar stolt upp hur det ser ut inne på Ärtan. Kanske ser det ut ungefär som på din förskola? "Alla tre"-böckerna är en serie bilderböcker som utspelar sig i en vardagsmiljö som alla förskolebarn kan känna igen sig i. Alla tre inne på förskolan Ärtan har ett större format än de tidigare böckerna i serien och här får läsaren utforska den mysiga förskolemiljön tillsammans med Ester, Idde och Valle. De andra böckerna i serien heter: Alla tre gräver en grop, Alla tre vilar, Alla tre klär på sig, Alla tre har fruktstund och Alla tre slutar med napp.
I boken Alla tre inne på förskolan Ärtan får vi följa med de tre vännerna Ester, Idde och Valle som visar runt på förskolan Ärtan. Man får följa med in i kapprummet och därifrån in bland alla mysrum, byggrum och pysselrum. Ja det finns ju så mycket roligt att hitta på på förskolan och Ester, Idde och Valle har så mycket skoj.
I denna bok får man se alla roliga saker man kan göra inne på förskolan Ärtan. Perfekt för att prata om förskolan antingen om man ska börja där eller redan går. Vad kan man göra/har man gjort under dagen? Hittar man samma leksaker som på sin egna förskola? Vilka leksaker har de på Ärtan? Ja det finns mycket att titta på och hitta tillsammans. Som vanligt är bilderna härliga med sina mjuka fina färger och uttrycken i barnens ansikten. Här kan man verkligen följa vad barnen tycker och tänker. Och så alla saker som gömmer sig i de olika rummen.

Här får man ju också följa med som en hel dag på förskolan och inte bara vid ett visst tillfälle (som fruktstund eller gräva i sandlådan). En perfekt förskolebok tycker vi och ger den 4 stjärnor.