Bemötandekoden

The connection code : how to understand people and achieve a better work and private life
Bok av Lena Skogholm
Vi alla har relationer med mängder av personer runt omkring oss, speciellt på våra arbetsplatser. Beteendevetaren Lena Skogholms bok är en guide som går igenom hur alla kan bemöta varandra mer medvetet. Den är bra både för dig som kan tänka dig olika situationer där du har svårt att bemöta människor, men även för dig som är intresserad av forskningen bakom våra bemötanden.
En handfast, klok och mycket välskriven bok av Lena Skogholm som även är en suverän föreläsare i ämnet. En perfekt bok att ge bort och ge till sig själv.
Bemötandekoden är en bok skriven av Lena som är beteendevetare. En bok om hur du bemöter andra människor men också hur du bemöter dig själv. Boken är fylld med olika exempel på hur det kan se ut och vara när man möter andra människor - t ex Har du träffat en negativ person som dränerat dig på energi? Hur möter jag personer med upprörda känslor på ett bra sätt?

Det här var en väldigt intressant läsning och den väckte många tankar och reflektioner kring samspel och kommunikationer med andra människor, både i bemötande och mina egna reaktioner. Boken är lättläst med ett språk som är enkelt att förstå, den tar upp olika exempel, scenarior men även tips och verktyg. Väldigt spännande att läsa om vilken del av hjärnan man kommunicerar med - aphjärna, reptilhjärna eller människohjärtan, det här vill jag lära mig mer av. Det här är en bok att gå tillbaks till och läsa om flera gånger och jag tycker den är perfekt att användas som diskussonsbok för att både höra andras åsikter och för att själv få nya infallsvinklar.