Sagan om det röda äpplet

Bok av Jan Lööf
En man i en randig kostym lägger ett äpple i solen för att det ska mogna, men äpplet faller ner i huvudet på mormor som skrämt skriker så att katten far upp i trädet så att brandmännen måste komma... äpplet ställer till trassel i staden. Här finns skolpojken och tjuven och frukthandlaren med flera karaktärer.
Så bra. Mitt barn kan höra historien om och om igen. Sen ägnar vi en lång stund till att kolla på bilderna. Varje gång hittar vi något nytt och roligt. Ett äpple som är med om ett riktigt äventyr. Mitt barn undrar bara hur det kan hålla sig så fint.
En bilderboksklassiker som ständigt kommer i nya upplagor. Finurligt berättad om ett äpple som kommer på villovägar och på olika tokiga sätt tar sig genom boken, utan att äpplets ägare märker någonting. Behållningen är Jan Lööfs karaktäristiska illustrationer och alla detaljer som finns i bilderna. En bok som passar barn i bilderboksåldern. Nostalgi för oss vuxna och nyupptäckandets glädje för de små. En enkel men samtidigt genial berättelse som nu har cirka 40 år på nacken och som fortfarande är lika uppskattad.