Paolo Robertos stora italienska kokbok

Mina fastrars mat
Bok av Paolo Roberto
"Paolos stora italienska kokbok" är en kokboken full av italienska recept. Den före detta proffsboxaren och krögaren Paolo Roberto delar med sig av sina bästa recept från Neapel där hans släkt bor. Recepten varvas med familjebilder, berättelser och en stor dos humor. Här hittar du recept på den perfekta pastasåsen såväl som klassiska italienska efterrätter.
2 utgåvor
Välj utgåva
Paolos stora italienska kokbokSvenska - Pocket
ISBN: 9789174245080
Paolo Robertos stora italienska kokbokSvenska - Inbunden
ISBN: 9789174241938
"Paolos stora italienska kokbok" är den perfekta kokboken för alla som gillar italiensk mat. Paolo Roberto delar med sig av sina bästa recept såväl som humor och ett gäng härliga fest- och familjebilder. Läsaren får ta del av klassiska italienska recept från framför allt Neapel i södra Italien.

Paolo Roberto har en fot i den svenska kulturen och den andra i den italienska. Hans italienska pappa kom till Sverige under 1960-talet och Roberto är uppvuxen i Sverige. Den tidigare proffsboxaren som senare blev krögare är känd för sin kärlek till det italienska köket. Han hade tidigare en matlagningsserie, Primo Paolo, som sändes på TV4 Plus. Där lagade han mat utanför Neapel tillsammans med sina italienska släktingar. Hans fastrar har inspirerat honom i matlagningen och de var en viktig del av TV-serien såväl som i denna kokbok.

Kokboken följer samma tema och koncept som matlagningsserien på TV. Det är italienskt, familjärt och kärleksfullt. Även här spelar fastrarna och övriga släkten en viktig roll. Fastrarnas bästa recept, som till exempel pastarätter och amarettikakor, blandas med roliga berättelser och fina bilder från södra Italien. När man bläddrar i denna kokbok blir man definitivt sugen att bjuda in släkten eller kompisgänget på en stor middag där maten och vinet flödar.

Recepten är ganska lättlagade och jag gillar verkligen de små husmorsknepen som boken bjuder på. Jag gillar även de härliga bilderna på maten såväl som det syditalienska landskapet. Det känns nästan som att läsa en guidebok över Neapel. Överlag en väldigt bra kokbok och ett måste för alla som gillar italiensk mat!