Väck mig när det är över

Bok av Anne-Lie Högberg
Tidigt på julaftonsmorgonen tassar Agnes upp och duschar. Hon njuter av att vara uppe innan familjen vaknar. När hon känner knutan i bröstet slår hon bort tankarna på att det skulle kunna vara cancer. Hon säger inget till sin man Tobias eftersom hon har fullt upp med att hantera konflikterna mellan tonåringarna i den nybildade familjen. Till råga på allt rasar visionen om en perfekt jul när hon inser att hennes syster bär på en mörk hemlighet. Väck mig när det är över är en fängslande roman om moderskap, systerskap och om när livet inte blir som man tänkt sig. ANNE-LIE HÖGBERG (f. 1964) är bosatt i Bålsta utanför Stockholm. Efter en mångårig karriär inom ekonomi och administration är hon nu egenföretagare och skriver på heltid. "Jag fullkomligt älskade den här boken! Anne-Lie Högberg skildrar relationer, kärlek, sjukdom och systerskap väldigt starkt och vid flertalet tillfällen tar känslorna i överhand, precis som en bra skriven bok ska göra. Betyg 5 av 5!" Lindas Bokhylla "En trovärdig, stark och utlämnande berättelse om när livet ställs på sin spets. Övertygande skildring av något som ingen vill gå igenom. Jag älskar boken och den berör mig mycket!" Ingela Lundskog, Bibliotekarie och boktipsare på P4 Västmanland "När det går en rysning genom kroppen, då vet jag att jag läst en riktigt, riktigt bra bok." Eva Boktokig, bokrecensent på Amelia "[...] gripande berättelse om rädsla, syskonkärlek och livets oberäknelighet. Högberg tar i sin historia upp svåra frågor som exempelvis hur moderskap påverkas av en potentiell dödlig sjukdom och ovisshet och hur hemligheter förändrar relationer. Boken är välskriven och fångar in läsaren från första början. Då historien delvis är självupplevd blir berättelsen ännu mer intagande. Läsvärd!" BTJ
Väck mig när det är över är en bok som handlar om kärlek, vardagslivet, systerskap och sjukdom.
Här skildras relationer på djupet och man får följa de båda systrarna Agnes och Cissi. De har alltid varit väldigt nära. Fram tills nu när Agnes får reda på att Cissi bär på en mörk hemlighet.
Samtidigt som Agnes försöker lösa konflikten med Cissi och hålla i ordning på livet hemma med tonåringar som bråkar och inte kan hålla sams, så får hon mitt i allt detta ett besked om bröstcancer.

Vi får följa hennes rädsla, hennes kamp och hennes känslor.
Det gör otroligt ont att läsa & boken berör på ett sällsynt sätt.
Men den visar också att det vi tar oss igenom, för oss också samman.

Otroligt bra bok.
På julaftons morgon smyger Agnes upp tidigt för att duscha i lugn och ro då hon känner en knuts i bröstet. Kan det va cancer? Hon säger inget till sin man då dom har två tonåringar som har konflikter som räcker och blir över. Så hon slår bort tanken på både knutna och cancer .
En perfekt jul raseras av att Agnes inser att hennes syster bär på en mörk hemlighet.