Näckens döttrar

Bok av Frida Arwen Rosesund
Den unga flickan Rakel hålls undangömd på vinden av sin mor på grund av sitt utseende. Rakel smyger ut ibland om nätterna eftersom hon är en flicka som aldrig sover. Hon stöter ihop med en man som också har svårt att sova om nätterna, maran rider honom och ger honom ingen ro. Mötet med mannen utvecklar sig snart till en besatthet. Johanna och Georg lever ett stilla familjeliv med döttrarna Vera och Mary. Något är inte som det ska med Mary men bara Georg och den gamla kvinnan Sofia tycks märka det. Johanna börjar arbeta på prästgården och märker snart att det inte bara är levande människor som huserar på gården. Kyrkoherde Dalborg bryter samman och hamnar på Säters sjukhus. Sakta men säkert återhämtar han sig och blir förälskad i sköterskan Elin. De blir ett par och planerar giftermål. Men inte alla är glada åt det nya paret och någon vakar i mörkret. "Näckens döttrar" är en fristående fortsättning av "Att de i tid må väckas".
Näckens döttrar av Frida Arwen Rosesund
Rakel är en ung flicka som hållits gömd av sin mor. Hon har ett säreget utseende och hon kan inte sova, därför har modern valt att gömma henne från alla. Men Rakel smyger ibland ut på natten, det är så hon träffar Georg som upptar hela hennes väsen.
Georg lever med sin fru Johanna och deras flickor Vera och Mary. Ibland väljer Georg att vandra i skogen på natten när han inte kan sova. Ofta vilar ett obehag i hemmet på natten för yngsta dottern Mary kommer inte till ro och sover.
Rakels besatthet av Georg tar henne till deras enkla stuga och där möter hon sin själsliga syster. Vad dessa ovanliga flickor kan släppa lös för krafter kan ingen ana.
En spännande bok med anspelningar på den svenska folktron.