Färjan

Die Überfahrt
Bok av Mats Strandberg
1200 passagerare ska åka på Finlandskryssning. Under 24 timmar ska de lämna vardagen och bara ha roligt. Men snart börjar det hända mystiska och otäcka saker, och färjan befinner sig mitt ute på Östersjön och det går inte att få kontakt med fastlandet. Ute på havet är passagerarna och personalen ombord utlämnade till sitt öde.
En läskigt spännande bladvändare. Aldrig att jag sätter min fot på en färja efter den här läsupplevelsen.
Spännande,vidrig,läskig och en bladvändare. Spänning och mystik som gör att man läser en sida till o plötsligt är boken slut. En riktig thriller skräck av en fenomenal författare
Färjan av Mats Strandberg
Lyxen att unna sig en kryssning till Finland över en natt. Att resa tillsammans med någon du inte hunnit träffa på ett tag, njuta av lugnet med familjen, äta och dricka gott. Festa som att det inte finns en morgondag eller fira bröllopsdag. Anledningen till att just du skulle välja en kryssning är din. Men efter den här boken kanske du väljer att fira på annat sätt än med en kryssning 🙈
Förväntansfulla kliver alla på färjan som ska servera dem mat, underhållning och avkoppling det närmaste dygnet. Tidigt på kvällen framgår det att något inte står rätt till.
En farsot härjar på färjan och blir du biten smittas du och blir en vadå? Zombie eller vampyr? Oavsett är läsningen obehagligt vidrig och välskriven.
Tempot är högt, detaljerna välskrivna och pulsen stiger när än den ena än den andra oväntat blir bitna.
Puh! Länge sen jag läste en läskig bok och den är verkligen läsvärd! Vet att många redan hunnit läsa den men om du tillhör samma skara som jag som missade när den var überaktuell så läs den nu!
En färja som många gånger har kört Finlandskryssningar, fram och tillbaka över Östersjön, med över 1000 passagerare. Men under en kryssning, mitt ute på Östersjön börjar det hända märkliga saker, och passagerarna och personalen märker snart att det finns någonting riktigt ondskefullt med på färjan. Det går inte att få kontakt med fastlandet för att tillkalla hjälp utan båtens passagerare och personal är lämnade till sitt fasansfulla öde mitt ute på Östersjön.
Det är flera karaktärer vi får läsa om och lära känna innan allt det fasansfulla börjar. Det är bland andra två kusiner som inte längre är bästa vänner, en man som friar och som till sin stora förvåning får korgen.

Strandberg är en skicklig författare som driver berättelsen framåt i ett lagom tempo. Han skiftar mellan otäck skräck och beskrivningar av helt vanliga människors liv och relationer.
Ruggig och spännande!

I bokens första del porträtteras flera olika personerna på ett detaljrikt och trovärdigt sett. Vi får i korta välskrivna kapitel möta flera olika personer ur både besättning och passagerare. Denna del är inte spännande men man vill hela tiden vidare för att få lära känna personerna bättre.

Sedan ökar spänningstakten. En smitta sprids ombord. Människor förvandlas till blodtörstande vampyrer som jagar nytt blod.

Boken är spännande och skrämmande och jag kommer definitivt att läsa fler böcker av Mats Strandberg.