Mat på en plåt

Bok av Tareq Taylor
Det här är middagsmat på enklaste vis! Man sparar tid, det är mat som är enkel att laga till många och det blir mindre disk. Och att ugnslagat ger djupare smaker känner nog de flesta till. Upplägget att laga allt på en plåt fungerar dessutom precis lika bra en stressig måndag som på helgen när det finns mer tid till matlagning. Boken innehåller mycket grönt och lite mindre av kött, fisk och fågel. Här finns också bröd som kan användas till både varma och fyllda mackor, eller till stora brytbröd. Pizza med olika fyllningar är en självklarhet, och till det stora kalaset kan du välja bland några härliga kakor bakade i långpanna. Och varför inte göra en hemgjord müsli när ugnen ändå är varm. Det är både gott och smart för miljön! Rätterna präglas av Tareq Taylors sunda och smakrika måltidstänk: Bra, hälsosamma och enkla råvaror kombineras och blir till läckra middagar med kryddor från hela världen.
Mat på en plåt/ugnsfast form - på en plåt kan du blanda alla rester från kylen.
Bara att slänga ihop och krydda efter smak och på med lite olivolja.

Alla rester förbrukas och matkontots utgifter hålls lägre.

Kan rekommendera boken, för många olika förslag och du kan även själv mixa tipsen du får från Tareq med det du har i kylen.
Rekommenderas för den som vill äta billigt