Hur man gör succé på dårhus

Bok av Emmy Abrahamson
Majas karriär som ståuppare är inte precis lysande. Inte hennes liv i övrigt heller. Det började när hennes mammas pessar gick sönder, och på sistone har hon brutit sig in i en stuga för att stjäla sprit, avtapetserat sin bästis väggar - till hälften - som en överraskning och missat ett viktigt steg i karriären på grund av en ouppfostrad hund. Men det är väl inget att bli inlagd på psyket för, eller? Efter succén med Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske är nu Emmy Abrahamson tillbaka med ännu en komisk, varm och rörande berättelse om att våga gå sin egen väg, även i motvind.
Så rolig bok . Fast från första sidan. Man hejar på Maya direkt och trots hennes urflippade sätt är hon alltid självinsiktsfull ( ibland lite för sent dock). Succé verkligen.
Jag skrattade högt direkt! Det här är tveklöst en av de absolut roligaste böckerna jag läst. Det är så mycket igenkänning i hur man betraktar sig själv och sin roll i omgivningen, tankegångarna och känslorna. Samtidigt behandlar boken något så vanligt i vår tid idag - psykisk ohälsa - och hur den kan styra våra liv, kasta våra känslor och tron på oss själva i ytterkanter och leda till att livet till slut känns helt meningslöst.
För mig som själv levt med psykisk ohälsa var det fantastiskt att läsa den här. Boken följde faktiskt med mig till min egen första inläggning på psykakuten. Lite olämpligt kanske, men den låg där på nattduksbordet i det i övrigt kala rummet och påminde mig om humor, om glimten i ögat och hoppet om att det en dag kan bli bättre. Den var min snuttefilt när jag var som mest sårbar och rädd och den gjorde verkligen skillnad. Emmy Abrahamson har blivit en solklar favorit i bokhyllan ?❤️