Vi mot er

Us against you
Bok av Fredrik Backman
Vi mot er är en fristående uppföljare på Björnstad. Den utspelar sig månaderna efter det som inträffade i den första boken. Nu är hatet och våldet ständigt närvarande. I centrum för berättelsen finns juniorishockeylaget som samhället sätter allt sitt hopp till. Det är en bok om överlevnad, starka känslor och mänskliga relationer.
Naturlig fortsättning på Björnstad som tar vid där den slutar. Här får vi fortsatt följa personerna i det lilla samhället Björnstad. Den tar upp intressanta och relevanta problem som exempelvis vad som händer om man lägger upp en bild på nätet som sedan sprids till hela skolan och i förlängningen hela samhället. Den stora konflikten i den här boken är hatet mellan två städer och dess invånare, men den innehåller även relationsproblem, känslor och sorg.
Det här är den fristående fortsättningen på ”Björnstad”, men jag tycker nog att man bör ha läst den första för att kunna hänga med i både handling och persongalleri.

Det har gått ett par månader sedan händelserna i första boken, men ingen har glömt och alla kämpar med att gå vidare. Ska hockeylaget kunna återuppstå när nästan alla spelare gått till Hed? Ska den nya kvinnliga tränaren, som inte förstår sig på känslor, bli accepterad? Hur många intriger och förbindelser ska politiker Theo skaffa sig för egen vinning?

Boken är inte lika bra som den första, men den berör mig ändå nästan lika mycket så visst är den läsvärd
Fortsättning på Björnstad. Handlar om vad som hände efter våldtäkten och hur livet går vidare i en litet samhälle där alla känner alla efter en sådan händelse. Innehåller känslor, relationer, vänskap, kärlek, våld och mycket mer.
Fortsättningen på Björnstad. Lite väl många upprepningar från Björnstad men annars fortsätter det i samma anda. Brännande, viktiga ämnen, kärlek, vänskap, lycka och sorg. Språket och berättande gör att jag är mitt i historien och verkligen känner med Ana, Benji, Amat och de andra! Riktigt bra!
NEJ MEN WOW. Absolut en av mina favoritböcker, precis lika bra som första boken "Björnstad". Boken bjuder på en riktig känslostorm och man skrattar och gråter, som om allt hände på riktigt. Karaktärerna är fantastiska och språket så bra. Älskar denna, ni måste läsa den.
Fortsättningen på Björnstad. Fredrik Backman är en mästare på att skriva om vardagen och det stora i det lilla. Läs med fördel Björnstad innan du läser den här.
Vi mot er av Fredrik Backman är uppföljaren till Björnstad. Och wow, vilken bra uppföljare det är! I Vi mot er får vi fortsätta följa invånarna i Björnstad i deras vardag och vad som hänt sen sist. Många av karaktärerna från bok ett får vi fortsätta att följa, några mer och några mindre, men även nya karaktärer kommer fram! Boken är nästan lika bra som den första och förtjänar helt klart högsta betyg. Nu längtar jag till bok tre kommer ut!
Det här är den fristående uppföljaren av Backmans tidigare bok Björnstad. En roman om hur lätt det egentligen är att människor hamnar i konflikt med varandra. Boken tar vid där många trådar slutade i Björnstad och sammanfattar vad som sedan hände. I centrum står vännerna Ana och Maya som befinner sig på en undanskymd ö där de försöker leva i sin egen verklighet. Ingenting går som planerat. Det är en spännande handling där rivaliteten mellan småbyarna växer sig allt starkare när hockeylagen möts i ett derby. En hemlighet som en av de unga hockeyspelarna bär på kommer upp till ytan och boken skildrar hur våldet kommer fram hos olika människor. Här finns även en kärleksberättelse och en historia om sann lojalitet mellan olika personer. Man kan läsa boken utan att ha läst den första, men berättelsen djupnar om man läser dem båda. Återigen har Fredrik Backman begett sig till den här platsen och skulpterat fram en rad både skrämmande och kärleksfulla människoporträtt.
Jag älskar Fredrik Backmans böcker och denna var inget undantag. Han kan verkligen skriva och även beskriva hur den mänskliga naturen fungerar. Om jag skulle säga något jag ville ändra på är det de många planteringar som han placerar. Annars, urbra!
En otroligt bra uppföljare till Bjötnstad. Den bjöd på känslostormar genom hela boken. Ett troligt levande berättande för det känns som att man själv befinner sig i staden. Mycket bra läsning. Längtar till den tredje delen i serien kommer ut.
Vi mot er är en fristående uppföljare på Björnstad. Här bjuder Backman återigen på en berättelse som griper tag och berör. Den här boken utspelar sig månaderna efter det som inträffade i den första boken. Björnstad är nu en stad fylld av hat och våld. Allting i Björnstad kretsar kring juniorlaget i ishockey och i den här boken intensifieras rivaliteten med grannstaden. Det är en stark läsupplevelse om unga människor som utsätts för starka åsikter och förväntningar. Det är också en berättelse om vuxna och föräldrar som kämpar för sina barn och för sitt samhälle. Men framförallt är det en bok om lojalitet och vänskap.