En bur av guld

The Golden Cage
Bok av Camilla Läckberg
Hemmafrun Faye gör allt för att hennes familj ska vara lycklig. Hon ger upp sina egna drömmar och ambitioner till förmån för hennes mans framgång. Men när han utsätter Faye för ett oförlåtligt svek börjar ett nytt liv. Faye tappar fotfästet och förlorar allt som hon någonsin har levt för och bestämmer sig för att hämnas.
Faye är en kvinna med huvudet på skaft, henne lurar och bedrar man inte ostraffat. När hon hittar sin make i sängen med en annan kvinna, så börjar snart planerna på en grym hämnd...
⭐️ Dags för recension ⭐️
En bur av guld av Camilla Läckberg
......................................
En bur av guld är något nytt, något spännande och något nytt av Camilla Läckberg.
Det har varit många recensioner kring denna heta boken på sista tiden. Både dåliga och bra. Visst, det är lite sexscener, överflöd av rikedom, märkesvaror och sköna människor på Östermalm.
Men, jag tyckte väldigt mycket om boken. Den är vass, snabb, den tar oss på en resa både i tid och rum, den griper en i början och tar inte slut föräns boken är klar.
Jag tycker om Faye, den lite komplexa kvinnan, lite självförtroende men i slutändan en stark och oberoende kvinna från förr. Hon bär på många hemligheter som hon gömmer på bästa sätt. Ingen får veta hennes mörka tankar.
Hennes man Jack bryter henne långsamt. Ju mer boken går mot slutet, upptäcker vi många starka sidor hos Faye - hur hon var innan hon träffade Jack. Stark och målmedveten tjej som kom till Stockholm att förverkliga sina drömmar. Men Jacks uppförande gör att hon till slut tar tag i sitt liv och för första gången på länge börjar tycka om vem hon är.
Visst, det är överklass, visst det är lyx och överflöd men hon lyfter fram en kvinna som faktiskt vågar ta plats här i världen.
Boken har helt klart en feministisk underton, som är helt rätt i dagens samhälle. Mer såna böcker Camilla! !!! Så mycket bättre än Fjällbacka serien. Jag längtar att läsa mer om Faye.
Camilla Läckberg har lyckats att fängsla mig igen med den här magiska boken- En bur av guld!

Boken är en sträckläsare som är svår att slita sig ifrån.

Boken handlar om Faye som till ytan har ALLT dvs en man som försörjer henne, hon lever som lyxhustru med sin man och deras dotter.
Hennes man är god för miljontals kronor och driver en firma som Faye hjälpt honom att starta upp.

Men så kommer dagen när Faye blir utslängd ur huset på bar backe, hennes man vill skiljas, han vill gifta sig med sin sekreterare istället.

Utblottad, utan jobb eller pengar börjar Fayes kamp på en gruvlig hämnd gentemot sin exman....

Läs boken!! Lovar att ni kommer inte att bli besvikna 😊👍
Den var en riktig bladvändare, den var jättebra kunde inte sluta läsa. Dem som inte har läst den har verkligen missat något.
Faye har allt. En framgångsrik make en högt älskad dotter och en stor våning i den finaste delen av Stockholm.
När hennes make sviker henne rasar allt samman. Istället för att bli ett offer planerar hon att hämnas.

Jag gillar drivet i boken. Faye är en stark kvinna med ett mörker.
Min första Läckberg! Spännande och med ett högt tempo. Väldigt passionerad med mord och intriger. En modern skildring som känns väldigt osvensk.
En riktig bladvändare full av både osäkerhet och senare ett mycket härligt jävlar anamma. Det är svårt att inte ryckas med och känna med karaktärerna.
Första boken som jag läser med Camilla Läckberg och jag slukades verkligen in i boken. Helt fantastik och spännande historia om Faye och typ av drama som känns verklighetstroget. En riktig bladvändare med en tvist på slutet.
En fantastisk bok av Camilla Läckberg som innehåller allt man kan önska sig plus lite till .Romace ,intriger och ett fantastiskt revansch avsnitt ,man längtade genast efter nästa bok .En riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig .
Det här är verkligen en bladvändare!
Känns som nytänkande hos Camilla Läckberg. Den här boken innehåller allt!
Intriger, makt, hemligheter och mystik!
Rekommenderar denna bok varmt!
Camilla Läckbergs bok En bur av guld är den första boken i en serie som benämns Fayes hämnd. Fjällbacka-serien är ställd åt sidan, men oroa dig inte, du Fjällbacka fan: Faye i den nya serien kommer från Fjällbacka!

Faye, ursprungligen Matilda, kommer till Stockholm från Fjällbacka för att studera på Handels. Några korta glimtar från studietiden varvas med nutid. När boken börjar är Faye gift med den stenrike företagaren Jack Adelheim. Tillsammans har de dottern Julienne. Paret har fått ett liv där ytan är viktigast. Och givetvis krackelerar den och spricker rejält. För sin make gav Faye upp studierna, men när han sviker henne och hon inte har nånting alls bestämmer hon sig för… hämnd. Till stor nytta är hennes ypperliga känsla för affärer samt hennes driftighet, men också människor som Chris och Kerstin. Vem skulle inte vilja ha dessa två i sitt liv?!

Det här är en ganska annorlunda bok jämfört med Fjällbacka-serien. Författaren har ofta kritiserats för att det fikas så mycket i Fjällbacka. I Fayes miljöer dricker man skumpa – och äter väldigt lite. Karaktärerna känns så på pricken att en inte kan låta bli att undra över verkliga förebilder. För det är ganska klart att mycket är lånat – inte bara persongalleriet – från verkligheten. Annars kör Camilla Läckberg delvis sitt beprövade grepp att varva dåtid och nutid. Det funkar även här. Dessutom är även detta en spänningsroman trots att den egentligen inte riktigt blir det förrän en tredjedel in i berättelsen. Men nu ska jag inte avslöja mer ifall nån läser det här inlägget. Jag gillade boken, trots att jag rodnade över alla erotiska avsnitt. Camilla Läckberg är en fena på att skriva bladvändare och den första boken i nya serien är inget undantag.

Mitt omdöme blir det högsta.
En bur av guld är fantastisk, makalös och boken överträffar allt tidigare Camilla Läckberg har skrivit. Kan varmt rekommendera en bur av guld, som är allt annat än vad Läckberg tidigare skrivit.
Nu har jag läst bästsäljande boken för 2019. Jättespännande story! Jag tyckte om boken från början till slut och jag älskade slutet! Protagonisten, Faye, är en stark kvinna som inte bara är smart - utan listig också. Det händer ganska mycket hela tiden och boken är lättläst och går snabbt att läsa. Boken i sig är inte speciellt djup, men den har ett djupare budskap vilket jag tycker om. Jag har sett väldigt blandade åsikter om denna boken, men jag gillade den och är glad att jag läste den. Om du har en lång TBR-hög så tycker jag inte du ska prioritera denna - men annars så är det bara att sluka den! Tro det eller ej, men detta var första boken jag läste av Läckberg. Jag kommer helt klart läsa fortsättningen om Faye i boken “Vingar av silver”.
Det här en bok full av saker vi sett och hört tidigare. Vi får möta en kvinna som lever det perfekta livet men som får hela sin tillvaro förstörd på en bråkdels sekund och därför börjar ruva på hämnd. Jag blev dock positivt överraskad eftersom den här boken faktiskt hör till de bättre i genren. Faktum är att det här kan bli en betydligt mer intressant bokserie än Fjällbackamorden då den har betydligt starkare personporträtt. Boken ger dessutom en bra beskrivning av hur många kvinnor faktiskt lever, och när man läser den blir man pinsamt medveten om att jämställdhetskampen inte kommit så långt i vissa samhällskretsar. Tyvärr blir En bur av guld lite långtråkig emellanåt, men den är definitivt läsvärd.
Otrolig och fullt rimlig. Läckberg har verkligen visat vad hon går för. Den är rapp, hänsynslös och sjukt häftig!
Sist på bollen kanske, men den som spar… för vilken fantastisk bok av Läckberg! Jag är glad att jag inte läst den tidigare för nu har jag uppföljaren direkt redo -Vingar av silver.

Vi får följa Faye som ger upp sitt liv för att stötta Jack Adelheim, sin småningom äkta man. I de påkostade salongerna i de Östermalmska våningarna där pengar sätter statusen. Hur Faye långsamt bit för bit tappar sig själv för att stöpas in en form som passar Jacks agenda. När så det plötsliga sveket kommer...ska hon lägga sig platt & låta honom vinna?

Eller så tar sig en plan sakta form. En plan av hämnd. Bitterljuv hämnd full av mörker. Mörkret finns där genom hela boken, tillsammans med en stark kvinnlig huvudroll som gör hela boken till en fullpoängare!

Jag gillade den otroligt bladvändare enormt!
Wow! Alltid spännande när en författare byter inriktning, särskilt när de kört en karaktär länge! Var till en början skeptisk, men wow! Så värd att läsa! Spännande och med en stark kvinna i centrum - det behövs mer än någonsin! ?
Från att ha varit Sveriges främsta deckardrottning har Camilla Läckberg här kommit ut med en skönlitterär bok. När jag tog mig an denna var jag lite orolig för om det verkligen skulle vara ett smart drag att byta genre för Camilla. Det ihop med att boken har varit väldigt hypad i sociala medier var som bäddat för ett plattfall. Men jag blev inte besviken.

Bokens huvudkaraktär heter Faye och hon lever som en hemmafru. Hennes familj är hennes allt och hon gör allt i sin makt för att familjen ska vara lycklig. Hon offrar både sig själv och sin egen lycka för att se till att hennes man är framgångsrik och lycklig. Men trots att Faye tror att det är det här som är livets mening så kan hon inte låta bli att känna sig instängd och låst i förhållandet.
När hennes man utsätter henne för ett fruktansvärt svek rasar hela hennes tillvaro och hon förlorar allt hon en gång hade. Hon bestämmer sig för att ge igen.

Även om det är en ny genre för Camilla så lyser hennes språk igenom och boken lämnar ingen läsare besviken.
En bok jag till en början hade svårt att komma in i och få något flyt i läsningen. En bok som jag, i början, tänkte att den här kommer jag inte läsa klart.

Det tog några kapitel innan jag drogs in i Fayes värld. Men så fel jag hade. Nu vill jag bara veta mer om Fayes framtid.

En bok som sätter fingret på en bit av dagens samhälle och samtid.
En bur av guld är deckardrottningen Camilla Läckbergs första bok som inte utspelar sig i Fjällbacka. Denna dramatiska bok tar med läsaren till huvudstaden Stockholm. Det är en brutal berättelse om Faye, som till synes verkar vara perfekt med en underbar familj och en lägenhet i innerstan. Faye döljer dock en mörk hemlighet som håller henne fånge i en bur.

En bur av guld är en bok om svek och om hur man tar sig upp från botten. Faye gav allt för sin familj. Innan hon träffade sin man Jack hade hon stora ambitioner och drömmar. Dessa gav hon dock upp för familjens skull. Den dag Jack sviker henne förstörs den perfekta värld hon byggt upp. Hon befinner sig på botten och känner att hon har förlorat allt. Hon bestämmer sig dock för att ta tag i sitt liv och hämnas på Jack. Resultatet blir en spännande berättelse om revansch och upprättelse. Boken är ren riktig bladvändare som passar alla som gillar Läckbergs tidigare böcker.
En bok som fängslar och man vill läsa klart så fort som möjligt för att få veta vad som händer. Intriger, pengar, spänning.
En bok klass för sig.... En kvinna som har allt men inte sig själv och blir lurad. Med hjälp av andra kvinnor kunna hitta sig själv och sen planera att hämnas tillbaka. Man blir helt tagen och kan inte lägga ifrån sig boken. Ser fram emot att få läsa del 2 snart. Hämnd och starka kvinnor ....
Romanen "En bur av guld" är skriven av den välkända författaren Camilla Läckberg. Till skillnad från flertalet andra böcker hon skrivit är den här boken ingen traditionell deckare, även om mord och mysterier är en del av handlingen.

I "En bur av guld" får vi träffa Faye, en vacker kvinna som tycks ha allt. Hon bor i en lyxig lägenhet i Stockholm med sin man och dotter, men får snart uppleva en helt annan sida av livet. Gamla minnen från barndomsåren i Fjällbacka kommer ikapp henne, och plötsligt blir hon också sviken av sin man, som hon offrat allt för. Men trots att hon ser sitt liv rasa bestämmer hon sig för att inte bara resa sig och vara stark, utan dessutom planera en ljuv hämnd. Boken bjuder på mycket dramatik, spänning och framförallt en kvinnas resa från desperation till styrka.

Vad var bra?
Det mest intressanta med boken är Fayes egen kamp. Hon utvecklas från att vara en passiv kvinna som givit upp sina egna drömmar och ambitioner för sin mans skull, till att hitta sitt riktiga, starka jag igen. Att läsa om hennes utveckling är riktigt roligt och kan för många vara väldigt inspirerande. Det finns en hel del kvinnor runt om i världen som kan identifiera sig med Faye, så boken kan faktiskt vara betydligt mer än bara avkopplande. Genom att se Faye resa sig likt en Fenix kan även andra kvinnor i liknande situationer våga ta steget ut ur en ohälsosam situation.

En annan positiv aspekt är de starka relationerna som vi får läsa om. Framför allt relationen mellan Faye och hennes dotter samt andra kvinnor i hennes inre krets tyder på sann vänskap, systerskap och lojalitet kvinnor emellan. Boken skildrar därför också hur stöd från vänner, familj och andra kan hjälpa oss att ta oss på fötter igen och möta morgondagen med nyvunna krafter.

Det allra bästa med boken är tveklöst den starkt inspirerande handlingen. Därför skulle man kunna påstå att "En bur av guld" är bättre än Läckbergs vanliga deckare, som vi är betydligt mer vana vid. Visst är deckare spännande och underhållande, men få böcker är lika inspirerande som den här. Det finns många bra romaner, både av Läckberg och andra författare, men många av dem glöms bort när de väl blivit lästa. En bok som "En bur av guld" kan å andra sidan fungera som en spark i rätt riktning, vilket resulterar i att man ändrar hela sitt liv till det bättre.

Vad var mindre bra?
Vad som är bra eller dåligt är givetvis en subjektiv fråga. Personligen tycker jag inte direkt att boken har några negativa aspekter, utan det känns uppfriskande att läsa om Fayes kamp. Något man skulle kunna nämna är att en del saker blir ganska förutsägbara relativt snabbt. Spänningen ligger inte i att läsaren blir överraskad, utan det är mest Fayes resa som är spännande. Om författaren hade valt att göra handlingen lite mer oförutsägbar hade boken kanske blivit ännu mer intressant.

Rekommenderas boken?
Boken kan definitivt rekommenderas varmt! Precis som med andra saker är "En bur av guld" kanske inte toppvalet för alla, men det är utan tvekan en välskriven bok som passar många. Framför allt kvinnor och unga tjejer kan identifiera sig med huvudpersonen och uppleva boken som spännande, underhållande och inspirerande. Det där med hämnd är kanske inget man bör bli inspirerad av, men att kunna resa sig efter ett svek, ta sig samman och åstadkomma ett mål är något som de flesta någon gång gått igenom.

"En bur av guld" rekommenderas varmt till alla kvinnor, oavsett ålder. Den fungerar lika bra för motivation som för avkoppling!