Emma Sköld, #3

Visning pågår

Bok av Sofie Sarenbrant
Familjen Göransson har haft husvisning på sitt hus i Bromma. Morgonen efter visningen finner dottern Astrid sin pappasom har blivit mördad i gästrummet Det finns inget som tyder på inbrott och mordvapnet är familjens egna köksknivar. Har något gömt sig efter visningen? Dock är den här familjen inte ensam om att mord sker i samband med husvisningar, utan i det idylliska bostadsområdet sker allt fler mord.
Min favorit författare Sofie Sarenbrandt gör mig aldrig besviken!

Väldigt bra och spännande rakt igenom hela boken!

Man lever sig in i boken väldigt lätt och man vill låsa in sig och läsa fortsättningen.

Jag vill bara slänga mig in i nästa bok; Avdelning 73 efter att ha läst denna !
En bok som man verkligen fastnar i med en gång.

Vi får följa polisen Emma Sköld i sitt yrke i ett nytt mordfall. Boken byggs upp på ett spännande men även trovärdigt sätt som får en att hela tiden vilja läsa nästa sida. Det är en välskriven deckare med genomtänkta händelser, inte som vissa andra där allting "plötsligt" och på ett "mirakulöst sätt" hände.

Min absoluta favoritbokserie.
Nu har jag läst ut denna boken och jag blev helt fast från början till slut.
Jag tycker om författaren som har skrivit den här boken.
Det händer saker hela tiden som gör att man inte kan sluta läsa när man väl börja.
Den handla om en kriminalinspektör Emma Sköld som åker ut till en ett hus för att hon fått ett larm om mord i ett hus som är under försäljning. Under utredningens gång så händer de massa saker. Emma fick även veta att hon vänta barn och blir lite orolig för hur de skulle gå med de jobb hon har. Hennes syster hjälper till med utredning genom att passa hennes väninnas barn när mamman är misstänkt för mord på sin man.

Det finns så mycket man vill skriva men våga inte skriva ut för mycket och jag ger den en stark 5:a
"Visning pågår" är enligt mig en av de bättre böckerna i den här serien. Precis som i hennes andra böcker har Sofie Sarenbrant byggt upp spänningen på ett skickligt sätt. När man tror att man har listat ut hur allting ligger till, vänder hon på det hela och man inser att man inte har koll på någonting.

Förutom det, lägger hon också grunden till en konflikt som utvecklar sig mer och mer i de efterföljande böckerna. Vem kan man egentligen lita på? Känner man verkligen sina närmaste så bra som man tror att man gör?

Det känns som att jag upprepar mig gång på gång, men jag gillar att både karaktärerna och berättelserna har flera bottnar. Inget (och ingen) är svart eller vitt - det existerar endast gråskalor. Jag önskar att jag själv hade skrivit de här böckerna.
Visning pågår är lika fantastisk som Sofie Sarenbrants tidigare böcker i Emma Sköld serien.
Emma Sköld utreder ett mord av en man som bragts om livet dagen efter sin husvisning. Allt tyder på att det är mannens fru som är den skyldiga, men när ytterligare mord uppdagas får Emma Sköld och polisen se sig efter andra spår.

Spännande och en bok man gärna sträck läser.
Fantasin är det inget fel på när Sofie väljer plats för sin deckare, förra gången var vi i löparspåret och nu är vi på husvisning. Man kan spekulera i vad det ska blir nästa gång, Sveriges riksdag kanske eller NK:s provhytt.
Lättläst, spännande och personerna det handlar om finns i Emmas närhet, på ett eller annat sätt. Den har inte samma tempo som förra boken och jag listade ganska tidigt ut vem som var mördaren. Svårt att skriva mer utan att avslöja för mycket av handlingen, så mitt råd är: LÄS DEN.Toppendeckare igen av Sofie som får extra plus för sin fantasi
I Bromma utanför Stockholm ska det vara en husvisning hos familjen Göransson. Den förlöper väl. Dagen efter finner familjens blott sex år gamla dotter Astrid sin pappa mördad inne i gästrummet. Mordet är rått och brutalt. Men ingen vet hur mördaren har tagit sig in i huset. Alla dörrar och fönster är hela och låsta, inga tecken på inbrott finns. En av köksknivarna i familjens hus har använts för att mörda pappan. Vad är det egentligen som har hänt? Är det kanske så att någon stannat kvar i smyg efter visningen? Dottern Astrid menar att någon klappat henne på axeln under natten, men hon vet inte vem denne någon varit.

Det blir kriminalinspektören Emma Sköld som får utreda fallet. Det finns en hel del som tyder på att det helt enkelt är hustrun i familjen som är mördaren och allt fler saker som stärker den teorin dyker upp. Men så sker plötsligt fler märkliga mord i samband med att husvisningar hålls. Det står plötsligt inte lika klart att det verkligen är hustrun som begått mordet på sin man, samt på andra. Vad är det som sker i det lilla bostadsområdet som på ytan ser så fredligt och idylliskt ut? Vad är det som försiggår bakom de fina fasaderna?

Vad jag tycker om boken
Det här är en deckare som verkligen ger läsaren det denne förväntar sig. Den är inte vidare lätt att släppa ifrån sig, och att läsa den ensam i ett mörkt rum kan under vissa kapitel leda till att en hel del kalla kårar går längs med ryggraden. Miljöer och personer beskrivs på ett levande sätt och det är inte speciellt svårt för läsaren att leva sig in i berättelsen. Här och där ges små ledtrådar som leder fram till det slut som så småningom kommer fram i boken.