Herkulesserien, #1

Zack

Zack: A Thriller
Bok av Mons Kallentoft och Markus Lutteman
ALLA HJÄLTAR FÖDS UR TRAGEDIER FYRA ASIATISKA KVINNOR hittas brutalt avrättade i en lägenhet. En femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Att döma av hennes sargade kropp har hon blivit attackerad av hundar. Tjugosjuårige Zack har gjort kometkarriär inom Stockholms-polisen. På dagarna är han en driven kriminalinspektör vid Särskilda enheten. På nätterna flyr han verkligheten med droger på klubbar. Han vet att det inte kommer att hålla, men de blodiga minnena från hans barndom driver honom mot avgrunden. Jagad av polisens internutredare försöker Zack tillsammans med kollegan Deniz att lösa den värsta mordvågen i Sveriges moderna historia. Handlar det om kvinnohat, rasism eller människohandel? Det enda som är säkert är att fler kvinnor kommer att dö om de inte hittar mördaren. ZACK ÄR DEN FÖRSTA actionladdade delen i Herkulesserien, skriven av det nya författarparet Mons Kallentoft och Markus Lutteman. Över serien växer ett ödesdrivet relationsdrama fram, där den komplexe antihjälten Zack liksom en modern Herkules slits mellan två världar. Herkulesserien är en ny romanserie, fritt baserad på myten om Herkules tolv stordåd, vilket sakta vävs in i historien i takt med att läsarna får möta Zack i det hårda polisarbetet i Stockholms undre värld. I Zack har Mons Kallentoft fått möjlighet att förverkliga en dröm om att skriva den stora berättelsen, en roman som går bortom den klassiska thrillern. Idén till Herkulesserien är sedan länge hans, och i samarbetet med Markus Lutteman kombineras Kallentofts förmåga att skapa en historia och känslan för det litterära, med Luttemans sinne för precisa detaljer och högt tempo, och hans förmåga att gestalta komplexa karaktärer. Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av såväl läsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 språk och sålts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons är 46 år, uppvuxen utanför Linköping och bor idag på Mallorca. Markus Lutteman debuterade med biografin El Choco (2007) och fick mycket uppmärksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte såg (2011). Tillsammans har böckerna sålt i mer än 300 000 exemplar. Markus är 41 år och bor i Örebro.
Knarkande polis som försöker skärpa sig Och Finna kärleken. Otroligt spännande bok som är del I en bokserie som blir bättre Och bättre.
Är egentligen inte så förtjust i bokserier, men Herkulesserien om kriminalinspektör Zack Herry (för närvarande 6 st böcker) sträckläste jag. De är lättlästa, spännande och underhållande.
Första boken på en av mina absoluta favoritserier.
Intriger, kriminalitet, drama och kärlek. Denna serie har ALLT!
Om det är någon kriminalserie ni ska läsa så är det denna.
Fyra asiatiska kvinnor hittas brutalt mördade och en femte dumpas svårt stympad utanför Södersjukhuset. Det ser ut som om hon blivit attackerad av hundar. Zack har gjort kometkarriär inom Stockholmspolisen, men det ingen vet är att han lever ett dubbelliv. Tillsammans med sin kollega Deniz försöker Zack lösa morden, samtidigt som han måste hålla isär sina olika liv.

Handlingen drivs framåt av ett konkret språk, som dock inte överraskar. Intrigen är finurlig på sitt sätt. En bra bok regniga höstkvällar eller lata sommardagar.