Döden i grytan

Bok av Mats-Eric Nilsson
4.6
3 röster
Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos. Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav. Hur har det blivit så? Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas. Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar. Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen! Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Finns i lager
Bokbörsen (begagnade böcker)
40 kr + 59 frakt
Finns i lager
Lapland Eco Store
55 kr + 49 frakt
Finns i lager
Bokextra
199 kr + 49 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
199 kr
Finns i lager
Ginza
204 kr + 39 frakt
Finns i lager
Plusbok
206 kr + 40 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
206 kr
Finns i lager
Adlibris
215 kr fri frakt
Finns i lager
Bokus
215 kr fri frakt
Finns i lager
Book Outlet
250 kr fri frakt
Finns i lager
Akademibokhandeln
279 kr + 29 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
279 kr
Finns i lager
CDON
Ej tillgänglig