Döden i grytan
Bok av Mats-Eric Nilsson
Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den som driver en korvkiosk är det betydligt lättare att få tillstånd att servera pulvermos än riktigt potatismos.
Att hantera färskvaror betraktas idag som ett högriskprojekt medan hårt processade och oaptitliga matprodukter paradoxalt nog uppfyller samtliga myndighetskrav.
Hur har det blivit så?
Döden i grytan visar hur lagar och regler gynnar den näringsmässigt utarmade industrimaten på den traditionellt tillagade matens bekostnad. Ändå är det just i de jättelika matfabrikerna som farliga bakterier och virus har bäst förutsättningar att alstras och spridas.
Sjukhussjuka, svininfluensa och nya aggressiva magbakterier är bara några av de hälsofaror som kan spåras tillbaka till de miljöförstörande fabriksfarmer med tiotusentals djur som med EU-stöd nu även etableras kring Östersjön. Dessa gigantiska samlingar av höns, kor och svin förser matindustrin med billiga komponenter till de standardiserade menyer som erbjuds i allt från skolor och äldreboenden till sjukhus och vanliga lunchkrogar.
Men allt är ändå inte nattsvart. Än är det inte försent att hitta tillbaka till de riktiga råvarorna, de rena smakerna den sanna matupplevelsen!
Mats-Eric Nilsson, som skakade om de svenska matkonsumenterna med bästsäljaren Den hemlige kocken, tar nu tillsammans med journalistkollegan Henrik Ennart matdebatten ett stort steg vidare.
5 utgåvor
Välj utgåva
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig matSvenska - Pocket
ISBN: 9789174410211
ISBN: 9789174410211
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig matSvenska - Inbunden
ISBN: 9789170374937
ISBN: 9789170374937
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig matSvenska - Pocket
ISBN: 9789170376009
ISBN: 9789170376009
Vaara vaanii kattilassa. Miksi pelkäämme oikeaa ruokaa.Finska - Pocket
ISBN: 9789526757704
ISBN: 9789526757704
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig matSvenska - E-bok
ISBN: 9789174410525
ISBN: 9789174410525
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate
Klicka på "Till butik" för att se priset
Finns i lager
https://www.amazon.se/gp/product/9174410210
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
39 kr
Finns i lager
Döden i grytan om vår rädsla för riktig mat
50 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
89 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
52 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
313 kr
Finns i lager
Akademibokhandeln
85 kr + 29 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
85 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
319 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
210 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
49 kr
Ej i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
210 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
48 kr
Ej i lager
Bokextra
228 kr + 49 frakt
Finns i lager
Ej verifierad butik
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
228 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
48 kr
Ej i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
249 kr
Finns i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
46 kr
Ej i lager
Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat
55 kr
Ej i lager
Döden i Grytan - Henrik Ennart & Mats-Eric Nilsson
69 kr
Ej i lager