Felicia försvann

Bok av Felicia Feldt
Felicia Försvann är Felicias Feldts uppgörelse med sin mor Anna Wahlgren, som gjort sig världskänd som expert inom barnuppfostran. Skillnaden mellan den expert modern utger sig för att vara och det hon i själva verket själv ger sitt eget barn är monumental. Felicia skildrar en traumatisk barndom med en mor som är allt annat än normal.
Felicia Feldt berättar i den här boken om hur det var att växa upp som dotter till Anna Wahlgren, författare till bland annat Barnaboken.

Berättelsen hoppar mellan olika perioder i barndom, tonår och vuxenliv. Den röda tråden är relationen till mamman. Det är lite hoppigt och rörigt, ibland hänger jag inte med. På det stora hela är det dock en intressant och drabbande läsning.
Felicia ger i boken Felicia Försvann sin syn på hur det är att vara dotter till en berömd expert inom barnuppfostran. Det är ingen upplyftande läsning precis, utan en uppgörelse med en traumatisk barndom i skuggan av sin mor.

Felicia skapade med den här boken nästintill rabalder när den kom ut, och ordkrigen i media mellan mor och dotter verkade aldrig ta slut. Det är kanske mest sakinnehållet som givit uppmärksamheten då Anna Wahlgren av många anses som föregångare för hur man idkar barnuppfostran på bästa sätt. Men boken i sig är också ganska välskriven och värd att läsa för sin egen skull.