Kolbarnet

Kullunge
Bok av Monica Kristensen
"Hon har något speciellt att berätta i en väldigt utsatt miljö, man vill läsa mer." - Magnus Utvik, Gomorron Sverige SVT Vad händer i ett slutet samhälle där alla känner alla, när ett barn försvinner? Isande norsk spänning i succéserie av polarforskaren Monica Kristensen. Femåriga Ella förvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet och först tror man att det är flickans alkoholiserade pappa som har tagit henne med sig för att hämnas på mamman. Men när tiden går och varken far eller dotter dyker upp börjar byns invånare att befara det värsta. Det djupa polarmörkret och en extrem kyla har lagt sig tungt över Svalbard och en liten flicka har mycket små chanser att klara sig på egen hand. När man hittar pappan, som visar sig ha omkommit i en bilolycka under mystiska omständigheter, inser polisen att kampen att rädda Ellas liv är en kamp mot klockan. I kriminalromanen Kolbarnet har Monica Kristensen skapat ett levande och nyanserat porträtt av ett isolerat samhälle där såväl illegal smuggling som det lilla samhällets intriger och byskvaller utgör en viktig komponent i berättelsen. Monica Kristensen är en av Norges främsta polarforskare och har mottagit ett flertal vetenskapliga utmärkelser. Kolbarnet är Kristensens andra kriminalroman av hittills fyra som utspelar sig på Svalbard, och den första av hennes böcker som översatts till svenska.
6 utgåvor
Välj utgåva
SucheTyska - Pocket
ISBN: 9783442744343
KolbarnetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176139981
KolbarnetSvenska - Pocket
ISBN: 9789175791630
KolbarnetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789173435802
KolbarnetSvenska - E-bok
ISBN: 9789173436045
KullungeNorska - E-bok
ISBN: 9788275474610
Det här är en riktig thriller som utspelar sig i en gruvarbetarmiljö på Svalbard. Man får inblick i olika människors liv och händelser som utspelat sig under två månader som lett fram till en flickas försvinnande och så småningom till själva upplösningen. Boken utspelar sig inte i kronologisk ordning.
Det var lika spännande att läsa om Svalbard som det var att läsa om själva gruvorna och gruvsamhället. Slutet av boken var så spännande att det kändes som att jag helt glömde bort att andas.