Den gyllene hårnålen

Bok av Maria Gustavsdotter
Denna historiska roman centreras kring huvudkaraktären Märta Svantesdotter. Märta är en oäkting som har kommit till slottet för att uppfostras tillsammans med Gustav Vasas barn. Där träffar hon Gustavs dotter Cecilia Vasa, en okonventionell och lite vild ung kvinna. Flickorna utvecklar ett speciellt band som kommer att vara livet ut. Genom att blanda historisk fakta och fiktiva händelser har författaren skapat en underhållande och spännande berättelse full av överraskningar.
5 utgåvor
Välj utgåva
Den gyllene hårnålenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789175454092
Den gyllene hårnålenSvenska - Pocket
ISBN: 9789175456287
Den gyllene hårnålenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175455303
Den gyllene hårnålenSvenska - Pocket
ISBN: 9789175457253
Den gyllene hårnålenSvenska - E-bok
ISBN: 9789175454108
En vinst här ifrån omnible.
En spännande historia och härliga karaktärer men den blev lite för långtråkig för mig mig. Vissa bitar var spännande och man drömde sig bort sen fanns de dom bitarna som kändes lite tråkiga tyvärr. Men en fin läs upplevelse .
När Märta är tio år reser hon med sin mor till Gripsholms slott, hon anar inte att det är sista gången hon ser sin mor. Modern lämnar Märta att uppfostras tillsammans med de kungliga barnen, men hon är ett oäkta barn. Märta blir god vän med prinsessan Cecilia och de kommer följas åt hela livet, det är inte bara vänskap utan den leder till förbjuden kärlek. Märta behandlas väl men när drottning Margareta dör förändras hennes ställning och hon blir mer beroende av den nyckfulla prinsessans välvilja. Prinsessan Cecilia är vacker men bortskämd, tror att hon kan göra som hon vill och orsakar det sk Vadstenabullret då hon inleder ett förhållande med Johan av Mecklenburg, bror till systern Katarinas friare. Märta dras med i skandalen och följer med Cecilia vidare då Cecilia till slutgifts bort. Livet fortsätter......en spännande fängslande berättelse där historiska fakta blandas med fiktiva beskrivningar.