Kaosologi

Bok av Micael Dahlen
Alla beslut du någonsin tagit, alla gånger du sagt nej istället för ja. Hur hamnade du just här? Kaosologi handlar om hur små saker kan få stora följder. Jag tror att allt går att förklara och att allt hänger ihop, bara vi vågar fråga varför, vrider på perspektiven och ser logiken i kaoset. Kanske kommer den här boken att förandra ditt liv. Kanske inte. Det enda jag vet är att du kan påverka det, mer än du tror. Välkommen in i huvudet på handelsprofessorn som bestämde sig för att avmåstefiera sin vardag och klev ut på andra sidan med en ny syn på livet och lärdomar som han nu delar med sig av. Med en unik mix av forskning och egna erfarenheter erbjuder Micael Dahlen såväl aha-upplevelser som konkreta tips och råd. Till sin hjälp har han tio nyord, till exempel vankraft, romanleva och livssuddet. Hans budskap är att det är det lilla som händer hela tiden, omkring dig och inuti dig, som faktiskt är livet. Micael Dahlen är författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm. Han ser Kaosologi som sin mest personliga och meningsfulla bok hittills. Tidigare har han skrivit sju böcker, däribland Nextopia och Monster.
4 utgåvor
Välj utgåva
KaosologiSvenska - Pocket
ISBN: 9789188659040
KaosologiSvenska - E-bok
ISBN: 9789188123701
KaosologiSvenska - Pocket
ISBN: 9789188123589
KaosologiSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789188123718
Nää Micael Dahlens "Kaosologi" var inte en bok som riktigt föll mig i smaken även om jag tar med mig några tankar från boken.

Han vill väcka tanken om att vi kan påverka våra liv i mycket större utsträckning än vi tror och att det är de där små händelserna som är själva livet.

Det kapitlet som gav mig mest var det om lyckostund. Lyckan i vardagen. Inget kan göra dig lycklig för evigt. Bara en liten stund.

Jag tilltalas också av tanken på att avmåstefiera våra liv. Kan vi tänka om? Finns det egentligen några måsten? En tanke jag funderar över till och från. Och vad händer om vi ändrar våra måsten till vill? Vad händer om vi hoppar över några av alla måsten?