Slaskjobbet

Bok av Christina Larsson
En tidig höstmorgon påträffas en frysbox full med kroppsdelar på en parkering i Skatås friluftsområde. Kroppen visar sig tillhöra en tillsynes helt vanligt familjefar, som tidigare försvunnit spårlöst på väg hem från arbetet. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman kopplas in och snart dyker det upp ytterligare en styckad kropp. Spåren pekar åt olika håll, men det blir alltmer uppenbart att någon tagit livet av männen enligt en utarbetad plan. Samtidigt som utredningen växer insjuknar Ingrids pappa och hon slits mellan jobbet och de mörka familjehemligheter som börjar komma upp till ytan. Slaskjobbet är en bok om utsatthet, frustration och upprättelse. Det är den andra fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid polisen i Göteborg. "Så bra serie!" - Bokraden "Har ni inte läst Christina Larssons böcker så tycker jag att ni ska göra det!" - Mysterierna, bokblogg
Riktigt bra bok!
Andra boken i serien om Ingrid Bergman, kriminalare i Göteborg.
Rekommenderas varmt, väl skriven och bra historia.
En frysbox fylld med kroppsdelar hittas en tidig morgon uppe vid Skatås, Göteborg av en förbipasserande dam som är ute och går med sin hund. Det visar sig vara resterna av en familjefader som tidigare anmälts försvunnen. Det dröjer inte länge förrän nästa styckade kropp dyker upp i ännu en frysbox. Allt pekar på att en seriemördare är i farten. Två familjefäder till saknas nämligen. Vad kan dessa ha gemensamt? Ingrid Bergman leder än en gång utredningen efter att åter vara tillbaka på jobbet efter en tids sjukskrivning. Hon brottas samtidigt med privata problem, då hennes pappa ligger för döden och tvingas verkligen konfronteras med sina inre demoner.

Slaskjobbet är Christina Larssons andra del i serien om Ingrid Bergman. Jag har fastnat helt i denna serie och längtar verkligen efter fortsättningen. Vi får än en gång följa Ingrid och hennes poliskollegor och jag ser fram emot att bekanta mig mer med dem och deras olika personligheter. Jag gillar hur boken är skriven. Boken har flera twister och nya infallsvinklar så slutet är definitivt inte vad man väntar sig..