Rizzoli & Isles, #6

I satans tjänst

The Mephisto Club
Bok av Tess Gerritsen
Det är sen julaftonskväll när Bostonpolisen gör en fasansfull upptäckt. I en övergiven villa hittas en ung kvinna brutalt mördad. En ring är ritad runt det avhuggna huvudet, och överallt brinner levande ljus. Men det är inte de enda tecknen på att mordet har varit del i en satanistisk ritual. På väggen ovanför sängen är det latinska ordet PECCAVI inristat i blod. JAG HAR SYNDAT. Rättsläkaren Maura Isles och kriminalpolisen Jane Rizzoli kallas till platsen. De ser ganska snabbt ett samband mellan offret och det hemliga sällskapet Mephisto-stiftelsen, en gammal förening som ägnar sig åt att studera och analysera djävulen. När ett nytt lik hittas på Mephisto-stiftelsens trappa börjar medlemmarna känna sig rädda. Har de oavsiktligt väckt mörkrets ondska? Maura och Jane tvingas be Mephisto-stiftelsen om hjälp. Fiendens verk har precis börjat och de gör allt för att försöka stoppa den ...
❥ Recension

Det här var tyvärr inte en favorit av Tess Gerritsens böcker. Fann historien tråkig och jag fängslades aldrig, den fick mig aldrig i sitt grepp. Jag har lite svårt för böcker som handlar om symboler, djävulen, demoner, hemliga sällskap etc. Välskriven och bra research men inte min grej bara.

Jag älskar de första fem böckerna i serien och ser fram emot att läsa resten. Tycker om att följa Jane och Maura och vad som händer i deras liv samt de spännande fallen de jobbar med.

Boken får