Toner av guld

Bok av Lupina Ojala
De svar Lue söker om sitt och weloifolkets ursprung finns i kejsardömet Tebidiar, men där visar sig allt bli annorlunda än han förväntat sig. Trots sin avsky för besvärjare blir han snart en stormästares lärling och flyttar in i palatset med de tusen gyllene klockorna. Medan han försöker förstå vem han är dras han in i intriger, konflikter och kärleksaffärer. När mer än hans eget öde står på spel gäller det att göra kloka val. Vem kan han lita på?
Det här är del två i Lupinas fantastiska fantasy-serie,legender från Yddrios.
I denna del får vi följa Lue som är av arten weloi.De togs fram av stormästarna som en slags minnesbank.Lue var uppväxt i en koloni och letar efter svar om sin art.Han åker till huvudstaden för att finna dom.Här får vi följa honom genom riktig vänskap,svek från andra men också hans uppriktiga ånger när han sviker människor. Han får ett hårt liv som naiv person till det politiska maktspelet i kejsarpalatset.

Lupina har ett mycket målande språk som gör att man verkligen sugs in från första meningen och bara vill veta hur det går.Hennes karaktärer är ypperliga och dialogerna mästerliga.Det här är verkligen fantasy när den är som bäst! Har ni inte upptäckt Lupinas böcker så rekommenderar jag dom varmt för det är en härlig läsupplevelse som tilltalar själ och hjärta.Hon håller en bra balans mellan saga och verklighet.