Aja baja, Alfons Åberg

Very Tricky, Alfie Atkins
Bok av Gunilla Bergström
Bilderbok. Andra boken med Alfons Åberg som här så gärna vill leka med pappa, men pappa vill bara läsa tidningen. Då tar Alfons fram pappas spännande verktygslåda och frågar om lov att få börja bygga. Pappa hummar förströdda svar bakom sin tidning.
Blev snabbt barnbarnens favorit. Alfons kan man inte låta bli att älska. Lättläst och pedagogisk på ett enkelt sätt. Gunilla Bergström är en genialisk författare i många genrer
Alfonsböckerna fångar väl hur ett barn tänker och leker och hur det samspelar med sin förälder. Det är en rolig upplevelse som både ger den vuxna som läser och barnet som lyssnar en härlig läsupplevelse.
Alfons bygger en helikopter och flyger i fantasin iväg till djungeln. Han använder hammare och spik och annat ur verktygslådan. Får han det?
Pappa är som ofta upptagen med annat i närheten och ansluter till leken i slutet av boken.
Min son älskar alla Alfons böcker men just den här är en av favoriterna då han älskar att bygga. Han tycker att det är roligt att pappa inte lyssnar så noga på Alfons och inte ser egentligen vad han bygger.
Min sons favorit bok. Varje kväll när han ska sova så ska vi läsa en Alfonsbok. Och varje kväll blir det denna boken
Papp vill bara läsa tidningen och inte leka med Alfons, då får han låna verktygslådan och bygger en helikopter och flyger ut på äventyr.