Konsten att inte dö : Upptäck maten som enligt vetenskapen ger ett längre och friskare liv

How Not To Die
Bok av Michael Greger
Den enkla sanningen är att de flesta läkare är bra på att behandla akuta sjukdomar, men inte lika bra på att förebygga en kronisk sjukdom. De femton ledande dödsorsakerna kräver miljontals liv varje år. Med rätt kost och livsstil menar Dr Greger att detta inte behöver vara fallet, vi kan förändra vår framtid.
I boken How Not To Die undersöker Dr. Michael Greger, den internationellt erkända föreläsaren, läkaren, och grundaren av NutritionFacts.org, de femton främsta dödsorsakerna i Amerika; hjärtsjukdomar, olika cancerformer, diabetes, Parkinson, högt blodtryck och mycket mer. Greger förklarar på djupet hur närings-och livstilsinsatser ibland kan trumfa receptbelagda piller och andra farmaceutiska och kirurgiska metoder, vilket frigör oss och låter oss leva ett enklare och mycket hälsosammare liv. Förutom att visa vad man kan och bör äta för att undvika de 15 största dödsorsakerna, så inkluderar Dr Michael Greger också en checklista, the Daily Dozen, över de livsmedel som vi bör försöka konsumera varje dag. Denna bok är full av praktiska, handlingsbara råd och överraskande, banbrytande näringsvetenskap.

Endast dessa 15 dödsorsaker kräver livet på nästan 2 miljoner amerikaner om året. Dr Michael Greger menar att det kan förändras, om vi är villiga att förändra vad vi stoppar i oss. Läsaren får lära sig vilka livsmedel man bör äta, vilka man kan konsumera vid enstaka tillfällen, vilka som man inte bör äta och vilka livsstilsförändringar som bör göras för att leva längre och hälsosammare liv, allt backat upp av moderna vetenskapliga bevis.

Personligen har denna bok fungerat som en handbok till mig. Då och då går jag tillbaka och dubbelkollar ”the Daily Dozen”, vilka bär och grönsaker jag bör äta, och vilka produkter jag bör hålla mig borta från. Läsningen kan stundtals vara en aning seg då de första 15 kapitlen beskriver var dödsorsak på djupet. Dock finns det extremt mycket bra information i denna bok som alla som vill leva ett långt liv bör ta till sig.